Три роки умовно отримав мешканець Кіровоградщини за посягання на територіальну цілісність України
31.01.2023   //   46 Переглядів

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області 19 жовтня 2022 року затвердив угоду про визнання винуватості, укладено між прокурором Кіровоградської облпрокуратури та мешканцем Кіровоградщини, обвинуваченим у посяганні на територіальну цілісність України.

Вирок оприлюднений у Реєстрі судових рішень 24 січня.

Як ідеться в матеріалі справи, раніше не судимий уродженець села Березівка Олександрійського району поширював на своїй сторінці в «Однокласниках» дописи з закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Наприклад, у червні 2022 року використовуючи свій телефон Xiaomi Redmi 9А поширив дописи з текстом: «Крым это Россия, а дибилам на говерле сидеть и сосать»; «Если 8 лет украинцы верили в то, что на «Донбасе» обстреливали сами себя, то почему сейчас считают что бомбит русская армия»; «Когда эту власть начнут убивать – отдам последние гривны на патроны… народ Украины».

Також він підтримував дії російської армії та терористичних організацій «ЛДНР», репостячи дописи з текстом: «Знаю, что не смогу, но если бы мог, то поклонился в ноги каждому из бойцов российской армии и народных республик. На самом деле мы еще до конца не осознаем, какую грязь и мерзость они вычищают с наших, исконно российских земель, с какой нечистью ведут борьбу».

Серед іншого обвинуваченеий радів російській окупації, поширюючи пости з текстом: «Бандеровцы потеряли не только те области, которые уже одной ногой в России, но и всю Украину. Нельзя им оставить даже Гиличину. Только каждому по деревянному ящику и 2 метра земли. Желательно, не нашей. Пусть в польской лежат. Солдаты и офицеры Украины! Бросайте оружие и технику, арестовывайте командиров и иностранных инструкторов, поднимайте белые флаги и переходите на сторону народных республик! Сохраните свою честь и жизнь! Не становитесь пушечным мясом за офшоры Зеленского, Порошенко, Яценюка, Авакова…».

У серпні він став закликати до повалення влади, поширюючи текст: «Мыслящие украинцы, в связи со сложившейся на Украине ситуацией вооружайтесь, организовывайте партизанские движения и уничтожайте это марионеточное правительство, этих сук, только так можно ускорить денацификацию и остановить кровопролитие! Если нет оружия едьте на освобожденные территории, вступайте в ряды ополчения помогайте братьям отстоять независимость Донецкой и Луганской народных республик. Только вместе мы остановим бандеровцев и заставим их заплатить за 8 лет геноцида жителей Донбасса!».

Такі дії слідство кваліфікувало як вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.110 КК України – а саме розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У вересня обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, згідно з якою погодився на покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання та випробувальним строком.

Розглянувши матеріали справи суд затвердив угоду та призначив випробувальний термін на три роки. У цей час він має періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи. Телефон суд повернув винуватцю.

Залиште відповідь