Криворізька спецшкола, вносячи зміни в тендерну документацію, не може знайти охоронців
31.01.2023   //   56 Переглядів

Комунальний заклад освіти “Криворізька спеціальна школа “Натхнення” Дніпропетровської обласної ради” вже вдруге проводить тендер на послуги з охорони об’єктів та особистої охорони.

Інформація про закупівлі міститься в системі Прозорро.

Ще в грудні 2022 року освітяни опублікували закупівлю охоронних послуг на суму 360 тис. грн. Учасники на аукціоні знизили стартову вартість послуги більш як на третину. Переможцем торгів стало ПП «Кіраса» з Кривого Рогу. Але цю закупівлю замовником було відмінено.

В січні 2023 року заклад освіти опублікував нову закупівлю охоронних послуг на 339 тис. грн. Проте в тендерну документацію замовником було внесено зміни. Освітяни в новому тендері виставили умову, щоб три автомобілі швидкого реагування були у власності охоронної компанії. ПП «Кіраса» поскаржилося на цю неправомірну вимогу, що містяться в новій тендерній документації, назвавши її дискримінаційною. Скарга вже направлена в Антимонопольний комітет України. Рішення органу оскарження очікується.

КЗО “КСШ “Натхнення” розташовано в Кривому Розі. Цей інтернат надає освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами, що зумовлені порушенням інтелектуального розвитку (у тому числі розладом спектру аутизму).

З 2016 року на охорону закладу витрачено 1,4 млн. грн. З 2017 по 2022 рік охоронні послуги навчальному закладу надавало ПП «Скорпіон-охорона» з Дніпра. Ця компанія також подавалася на грудневий тендер, проте її пропозиція не витримала конкуренції. Бенефіціари цього охоронного бізнесу Анатолій Кракалов та Олег Брехін пов’язані з колишнім депутатом від Партії Регіонів Андрієм Орловим, у якого на громадських засадах працювали помічниками.    

 

Залиште відповідь