Чиновники Кривого Рогу вчергове обрали на тендері найдорожчу продукцію від свого улюбленця
30.01.2023   //   593 Переглядів

6 січня Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради замовив 150 тисяч пляшок соняшникової олії на 9,29 млн. грн. у ТОВ «Агроном-КР».

Закупівлю проведено за процедурою «відкриті торги з особливостями».

Олія, яку закуповує департамент, входить до складу продуктових наборів, що безкоштовно отримують вразливі верстви населення Кривого Рогу та внутрішньо переміщені особи.

Цього разу усього було закуплено соняшникову олію виробництва ФГ «Баргузін». Вартість однієї  пет-пляшки місткістю 0,85 літра склала 61,9 грн..

Слід додати, що на торгах пропозиція ще однієї учасниці, ФОП Еліна Мірошниченко, за результатом аукціону була визначена найбільш економічно вигідною. Підприємниця запропонувала олію за ціною 57 грн. за пляшку. Проте її пропозицію було відхилено через відсутність сертифікату протидії корупції та сертифікатів на систему управління якістю та на систему управління безпечністю харчових продуктів. Також в заявці не було свідоцтва про проходження навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, відомостей про наявність укладеного договору на 2023 рік з акредитованою лабораторією, договору постачання та  експертних висновків.

ТОВ «Агроном-КР» засновано в липні 2018 року, а з криворізьким бюджетом фірма працює з 2021 року. Проте лише за ці два роки компанія  перемогла у закупівлях на суму  230 млн. грн. Фактично «агрономівці» захопили ринок постачання продуктів харчування у кількох районах міста. Останнім часом ТОВ «Агроном-КР» у список товарів для реалізації додало ще й генератори. З листопада 2022 року криворізькі бюджетними скупили у постачальника продуктів генераторів на 81 млн. грн.

А від департаменту соціальної політики КМР тільки з початку року ТОВ “Агроном-КР” отримав 6-мільйонний підряд на постачання згущеного молока та 5-мільйонний підряд на постачання макаронної продукції для проднаборів. Серед всіх учасників торгів чиновники обрали «агрономівську» продукцію, ціна на яку була вища за ринкову.

 

Залиште відповідь