Сільрада на Полтавщині дає ще 200 тисяч адвокату, який допомагає їй блокувати майно райради
29.01.2023   //   79 Переглядів

25 січня Відділ освіти, культури, спорту та туризмі Кам’янопотоківської сільської ради повідомил про укладання договору про надання юридичних послуг з кременчуцьким адвокатом. Це вже сьому угода в історії співпраці чиновників та адвоката, і їх загальна вартість наближається до 600 тисяч.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Адвокат Михайло Мірошник має надавати послуги правової допомоги сільським чиновникам до кінця поточного року. Вартість договору, укладеного у січні 2023 року, складає 198 тисяч гривень. Співпраця між освітянами  Кам’янопотоківської сільської ради та Мірошником розпочалася у березні 2021 року. 

На сьогодні сільська рада перебуває у судовому процесі проти Кременчуцької районної ради, де її інтереси представляє адвокат Мірошник. Сільрада намагається відсудити у райради низку обєктів, яка, на думку заявника, мала б передати  їх у власність створених об’єднаних територіальної громад.

 На думку заявника, районна рада має розподілити між громадами, утвореними на території Кременчуцького району, все своє майно: адміністративні будівлі та приміщення розміщені у Кременчуці.

 Кам’янопотоківська сільська рада у суді просила накласти арешт на все майно районної ради та заборонити їм вчиняти будь-які дії із розпорядження ним та передачі іншим власникам чи користувачам. Суд наприкінці грудня минулого року повністю відмовив у відповідному клопотанні. На сьогодні це єдина ухвала, винесена у справі. 

 

Залиште відповідь