За чотири місяці згущене молоко для мерії Кривого Рогу подорожчало вдвічі 
28.01.2023   //   370 Переглядів

23 січня Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради Дніпропетровської області уклав угоду вартістю 5,98 млн грн. із ТОВ «Агроном-КР» щодо придбання 98 тис. банок згущеного молока.

Про це повідомляється в системі “Прозорро”. 

Закупівлю проведено за процедурою «відкриті торги з особливостями».

ТОВ «Агроном-КР» було єдиним учасником торгів.

Фірма запропонувала згущене молоко виробництва ТОВ «Віста» з міста Ворзель Київської області. Компанія «Віста» – виробник майонеза, соусів, згущеного молока, рослинних вершків, маргаринів та спредів. Цей виробник є правонаступником у таких організацій як ТОВ «Торговий дом Віста» ЗАТ «Торговий дом Віста», працює на потужностях ТОВ «Київський олiйно-жировий комбiнат”, а також пов’язане із ТОВ «Віста-молоко». Проте жодне з цих підприємств не продає свою продукцію через Прозорро.

ТОВ «Агроном-КР» надало на тендер декларацію виробника, датовану лютим 2022 року. Згідно з декларацією, строк придатності цього згущеного молока закінчується 7 лютого 2023 року.  Сам же договір з Департаментом КМР розрахований до кінця поточного року.

Загалом компанія має поставити 98 тис. жерстяних банок згущеного молока «Віста» фасуванням по 370 гр. Вартість однієї банки складає 61 грн.

На вересневому тендері ТОВ “Агроном-КР” пропонувало департаменту соціальної політики таку ж саму згущенку “Віста” за ціною 38,24 грн. за жерстяну 370-грамову банку. На тому тендері криворізькі чиновники замовили ТОВ “Спарта 2015” згущене молоко по 29,82 грн. за банку. 

ТОВ «Агроном-КР» засновано в липні 2018 року, а з криворізьким бюджетом фірма працює з 2021 року. Проте лише за ці два роки компанія  перемогла у закупівлях на суму 230 млн. грн. Фактично «агрономівці» захопили ринок постачання продуктів харчування у кількох районах міста. Останнім часом ТОВ «Агроном-КР» у список товарів для реалізації додало ще й генератори. З листопада 2022 року криворізькі бюджетними скупили у постачальника продуктів генераторів  на 81 млн. грн.

Раніше ми писали, що ТОВ “Агроном-КР” отримав від департаменту соціальної політики Криворізької міськради підряд на поставку макаронної продукції для проднаборів. Ціна на макарони на третину вища за риночну. 

Залиште відповідь