У Кривому Розі для відновлення аварійних покрівель придбали у ФОП шифер на 2 мільйони 
28.01.2023   //   216 Переглядів

25 січня управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення виконавчого комітету Криворізької міської ради уклало угоду вартістю 1,93 млн грн. з ФОП Юлія Нікіфорова на придбання шиферу.

Закупівля проведена без використання електронної системи Прозорро за процедурою «Українська Визвольна Війна». 

Шифер закуплено для ремонтних робіт з усунення аварій в житловому фонді, бюджетних установах та закладах. 

Управління не деталізувало номенклатуру товару та не опублікувало документів, які були б підставою для закупівлі. Усього чиновники закупили 4600 одиниць шиферу. Ціна одного листа 420 грн.

Днем раніше, 24 січня, управління також намагалося придбати шифер у ФОП Нікіфорової без застосування процедури відкритих торгів. На 1,93 млн грн. планували купити 4800 одиниць шиферу. При чому у протоколі та звіті про договір замовник вказав кількість товару – 1 000 штук.

Проте цю угоду було розірвано з формулюванням «відсутність товару».

Щодо цінової складової, зазначимо, що раніше, 20 січня, ФОП Нікіфорова продавала тому ж управлінню з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення шифер за ціною 400 грн. за штуку. А в грудні Броварська районна державна адміністрація Київської області купувала у ТОВ “Епіцентр К” шифер за ціною 369,3 грн. за штуку.

ФОП Юлія Нікіфорова зареєстровано у вересні 2021 року. 43-річна підприємниця розпочала діяльність в сфері оптової торгівлю деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. До війни Нікіфорова не торгувала на Прозорро. Її активність у бюджетних закупівлях почалась з листопада 2022 року. Єдиний замовник цього ФОПУ – управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення виконавчого комітету Криворізької міської ради. З надзвичайниками Нікіфорова вже підписала контрактів на 2,3 млн. грн.

Контактний номер телефону Нікіфорової +380673771086 співпадає з номером телефону ФОП Олександр Нікіфоров, мешканця селище Вільне Криворізького району та екс-начальника водопровідних мереж Саксаганського району КП “Кривбасводоканал”. Нікіфоров також поспівпрацював з надзвичайниками за спрощеною процедурою. У 2021 р. його ФОП ремонтував дах на покрівлі гаражу цього замовника. У якості аналогічного договору Нікіфоров продемонстрував договір на капремонт даху готелю “Аврора” на замовлення ТОВ “Венеція-Бест”, що належить родинам Самоткала та Біндера. З початку 2022 р. активність цього ФОПу на Прозорро нульова.  

Залиште відповідь