Рівненські медики планують суттєво переплатити за генератори ФОПу з політичними амбіціями
27.01.2023   //   125 Переглядів

Провівши відкриті торги з особливостями Комунальне підприємство “Рівненський обласний протипухлинний центр” Рівненської обласної ради визначився з постачальником якому планує віддати замовлення на поставку двох потужних генераторів. Замовник опублікував в системі Prozorro повідомлення про намір підписати з ФОП Купрієць Андрієм Вадимовичем договір загальною вартістю 7,06 мільйонів гривень. 

Відповідно до техзавдання медзаклад потребує двох дизельних генераторів, потужністю 217 і 478 кВт. Обидва прилади мають бути обладнані електростартерами, з рівнем шуму не більше 79 +/- 2,4 Дб, рідинним охолодженням в шумозахисному всепогодному кожусі з мінеральною ватою високої щільності з противібраційними амортизаторами. 

При очікуваній вартості замовлення у 7,07 мільйонів гривень підприємець Андрій Купрієць став єдиним учасником тендеру. Медикам він запропонував поставити генератори виробництва іспанської фірми HIMOINSA, а точніше моделі HFW-600 T5 (478 кВт) і HDW-285 T5 (217 кВт), які відповідали оголошеним медиками параметрам. 

Проаналізувавши ціни на такі моделі в мережі ми виявили, що їхня роздрібна ціна суттєво менша від пропоновано. Зокрема модель HFW-600 T5 можна купити за 3,17 млн грн, а HDW-285 T5 продають за 1,62 мільйона. Таким чином загальна вартість обладнання складала б 4,79 млн грн, що на 2,25 мільйона дешевше пропозиції Андрія Купрійця.

Замовлення від “Рівненського обласного протипухлинного центру” може стати найбільшим серед отриманих підприємцем через систему Prozorro. На даний момент ФОП має в активі 10 бюджетних замовлень на 3,2 мільйона гривень. 

У 2020-му році Андрій Купрієць балотувався до Рівненської міської ради від “Радикальної партії Олега Ляшка”, однак достатньої кількості голосів для отримання мандата не набрав. 

Залиште відповідь