Добровеличківський суд дав три роки умовно мешканці Миколаївщини, яка малювала на лобі «зетку»
27.01.2023   //   148 Переглядів

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену прокурором Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області з мешканкою Миколаївщини, обвинуваченою у виправданні російської агресії.

Про це йдеться у вироку суду від 21 жовтня, яку оприлюднили в Реєстрі судових рішень 17 січня.

Згідно з матеріалами справи, раніше не судима, тимчасово непрацююча уродженка Миколаєва у червні 2022 року переписувалась в Інстаграмі з особою, яка представилася співробітником правоохоронних органів РФ. При цьому жінка висловлювалась на підтримку збройної агресії РФ проти України і в неї виник умисел поширювати матеріали з виправданням російського нападу.

Реалізовуючи свій задум, дівчина записала на відео як вона виконує гімн РФ, вихваляє Путіна, а також намалювала собі на лобі літеру Z, яку росіяни використовують на позначення своїх військ та в пропаганді. Ці фото і відео вона переслала в Інстаграмі іншій особі.

Такі дії слідство кваліфікувало за ч.2 ст. 436 – 2 КК України – виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України та осіб, які її здійснюють.

Під час досудового розслідування, а саме 16 серпня 2022 року між прокурором Березнегуватського відділу Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області, обвинуваченою в присутності її захисника було укладено угоду про визнання винуватості. Згідно угоди, обвинувачена погодилась на три роки позбавленні волі без конфіскації майна з подальшим звільненням від відбування покарання та випробувальним терміном.

У результаті суд затвердив угоду та призначив три роки позбавлення волі без конфіскації майна, водночас звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на три роки. На цей період на фігурантку покладено обов’язки періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. Також з обвинуваченої стягнули 500 гривень на користь держави за залучення експерта.

Як повідомляла Миколаївська обласна прокуратура, у цій справі було викрито 20-річну мешканку одного із сіл Березнегуватської територіальної громади Миколаївської області. Тоді ж у пресрелізі було поширено скриншоти з її переписок, де серед іншого якийсь співрозмовник ставить завдання надати відомості про розташування ЗСУ і за кожен координат обіцяє грошову винагороду. 

Залиште відповідь