Вінницька міськрада відсудила у місцевих виробників спецій чверть мільйона за користування землею
26.01.2023   //   64 Переглядів

Господарський суд Вінницької області задовольнив позовну заяву Вінницької міської ради присудивши стягнути з ТОВ “В.Р.Е.М.Я. І К” 258,69 тисяч гривень несплаченої орендної плати за користування землею. Відповідне рішення було оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Як слідує з матеріалів справи, на початку листопада 2020 року між Вінницькою міською радою та ТОВ «В.Р.Е.М.Я. І К» було укладено договір оренди земельної ділянки. Мова йшла про 0,6785 га землі для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Місце розташування – м. Вінниця, вул. Ватутіна, 14/вул. Чехова, 2. На той момент на земельній ділянці було розміщено об`єкт нерухомого майна, а сама земля оцінена в 7,46 млн грн. 

Водночас, між сторонами було обопільно погоджено та підписано розрахунок орендної плати, що становила 223,835 тис грн в рік. Періодичність внесення орендної плати – щомісячно протягом 30-ти календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного.

Судом також встановлено, що незважаючи на наявність відповідного догвору відповідачем за період з 03 листопада 2020 по 30 грудня 2021 року, не було здійснено державну реєстрацію права оренди у встановленому законодавством порядку. Відповідно і орендна плата за вказаний період не знімалась, що завдало місту збитків у розмірі 258,69 тисяч гривень. А от користувались територією увесь цей час. 

Як слідує з матеріалів справи, з метою досудового врегулювання у березні 2022 року міськрада направляла відповідачу лист-повідомлення з пропозицією добровільної сплати збитків. Однак його фірма проігнорувала.

В судовому засіданні ТОВ “В.Р.Е.М.Я. І К” достовірність наданої інформації не спростосувало, погодившись з аргументами позивача. Єдине про що прохало підприємство – розстрочити виконання судового рішення про сплату заборгованості на 6 місяців. 

У підсумку суд задовольнив позов Вінницької міської ради, при цьому дозволивши  ТОВ “В.Р.Е.М.Я. І К” виплатити загальну суму боргу за півроку, розбившись загальну суму в 258,69 тисяч гривень на платежі по 43,11 тис грн щомісяця. 

Власниками створеного в 2015-му році ТОВ “В.Р.Е.М.Я. І К” є вінницькі підприємці Наталія Сергєєва та Леонід Бондар. Останньому також належать ТОВ “Фірма “Вінмост”, ТОВ “Вінмост і К”, ТОВ “Медичний центр Фармоза”, ПП “Бріз – Д.Т.”, ТОВ “Подільська інвестиційна компанія – Він.”, ТОВ “Вінмост.Ком”. За даними держреєстру ТОВ “В.Р.Е.М.Я. І К” спеціалізується на виробництві прянощів і приправ.

 

Залиште відповідь