Суд затвердив угоду відносно пенсіонерки з Кіровоградщини, яка постила заяви Лаврова
26.01.2023   //   109 Переглядів

Голованівський районний суд Кіровоградської області затвердив угоду про визнання винуватості у виправданні збройної агресії РФ жителькою Голованівська.

Про це йдеться у вироку суду від 30 вересня, який оприлюднили у Реєстрі судових рішень 24 січня.

Фігуранткою справи є уродженка Новокузнецька Кемеровської області, РФ. Пенсіонерка має українське громадянство, за національністю росіянка.

Протягом квітня-травня 2022 року жінка поширила на своїй сторінці в забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» низку дописів, які експертом визнані як такі, що виправдовують дії Росії. Тобто вчинила правопорушення, передбачене ч.2 ст. ст.436-2 ККУ (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Наприклад, поширила публікацію, де зображено фото російських військовослужбовців та напис: «06.03.2022 года. В бою с украинскими националистами освобождая г. Попасная, смертью храбрых погибли. Светлая память погибшим героям».

Також жінка репостила низку пропагандистських відео та фото міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова з текстом на ньому «Украйна никому не нужна, Украйна зто расходный материал в гибридной тотальной войне с россией. Теперь зто уже не вызывает ни у кого никаких сомнений. Это обьявление публично. Уже стало расхожим выражением «Запад готов воевать до последнего украинца». Очень метко. Одно удовольствие слушать! Хочется пожелать ему здоровья и долгих лет жизни».

У серпні жінка уклала з обвинуваченням угоду про визнання винуватості, згідно з якою сторони погоджуються на призначення обвинуваченій покарання в межах санкції ч. 2 ст. 436-2 КК України у виді позбавлення волі на строк до п’яти років без конфіскації майна.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення обвинуваченої, яка відзначила, що визнає вину і шкодує про вчинене, суд затвердив угоду та призначив п’ять років позбавлення волі без конфіскації. Водночас жінку звільнено від відбування покарання з іспитовим строком – півтора року.

Також суд поклав на жінку обов’язок протягом іспитового строку вивчити на пам`ять гімн України, розділ IX «Територіальний устрій України» Конституції України, прочитати повість Миколи Гоголя «Тарас Бульба» й роман Анатолія Дімарова «І будуть люди».

Залиште відповідь