У Харкові вартість оцінки кіосків та землі за рік зросла в шість разів
25.01.2023   //   89 Переглядів

Комунальне підприємство “Сучасне місто” (Харків) уклало угоду з ФОП Остащенко Інна Костянтинівна щодо надання послуг з оцінки майна за 1,95 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на “Прозорро”.

Договір підписали без проведення торгів, прямим договором. Саму угоду у систему не завантажили. Відомо, що за ці гроші 72-річна підприємниця має надати 1500 послуг до 30 червня. Вартість однієї послуги складає 1300 гривень.

Комунальне підприємство “Сучасне місто” надає послуги з передачі у тимчасове користування окремих елементів благоустрою комунальної власності для розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для здійснення підприємницької та іншої діяльності на території міста Харкова.

Тож зазвичай КП замовляло послуги оцінки окремих елементів благоустрою (фактично це можуть бути МАФи або ділянки землі для розміщення торгівельних споруд).

В останній раз “Сучасне місто” проводило тендер на замовлення цих послуг у лютому 2021 року. І наприкінці 2021 року ця угода була пролонгована та діяла фактично до початку вторгнення.

Тоді переможцем було “Міська експертно-оціночна компанія”, а вартість послуги складала 210 гривень. Тобто за рік вартість оцінки майна комунального підприємства зросло в шість разів.

Директором КП “Сучасне місто” є Ружена Багнюк.

Залиште відповідь