Полтавські чиновники віддають мільйон на китайські інтерактивні панелі
25.01.2023   //   187 Переглядів

23 січня виконавчий комітет Кременчуцької міської ради повідомив про укладання договору на придбання 6 LCD панель китайського бренду “Prestigio” за 1,1 млн грн. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

 Опубліковане чиновниками оголошення не міститься інформації про точну вартість однієї моделі, втім вирахувавши середню ціну договору, вона становить 193 тисячі 662 гривні за одиницю. Разом з цим в інтернеті можна знайти пропозиції аналогічних пристроїв по ціні від 175 тисяч гривень за штуку, втім кількість таких пропозицій обмежена. Товар є доволі специфічним та публічними замовниками використовується переважно в освітній сфері, але також купують їх і для потреб військових. Які цілі переслідували кременчуцькі чиновники – невідомо. 

Договір укладено з підприємцем Володимиром Романенком, що зареєстрований у Кіровоградській області. В активі Романенка 147 угод з розпорядниками публічних коштів, загальною вартістю понад 6 млн гривень. Найбільш коштовні договори укладені з Кременчуцьким льотним коледжем та Виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради. Відповідно до умов оголошення товар має бути поставлений до кінця поточного року. 

Залиште відповідь