Фонд держмайна через суд виселив з приміщення рівненську ветеранську ГОшку, стягнувши з неї 352 тисячі боргу
25.01.2023   //   43 Переглядів

Господарський суд Рівненської області розглянувши позов Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях присудив виселити ГО “ВІР “Незламний” з орендованого приміщення та стягнути 354,02 тис грн боргу. Відповідне рішення було опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень та набрало законної сили 13-го січня поточного року. 

Відповідно до матеріалів справи 6 грудня 2018 року між Регіональним відділенням ФДМУ по Рівненській Житомирській областях та ГО “Ветеранів та інвалідів Рівненщини “Незламний” було укладено договір оренди державного майна. Мова йде про виробничі приміщення адмінбудинку літ. “А-4”, загальною площею 1,42 тис м2, що розташований за адресою: м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Вартість майна на момент передачі оцінювалась в 7,05 мільйонів гривень. Договір було укладено строком на 2 роки 11 місяців і мав діяти до 6 листопада 2021 року включно.

У серпні 2019-го року громадська організація звернулася до Регіонального відділення Фонду державного майна України з листом в якому просила продовжити термін оренди державного майна. Однак у ФДМУ були інші плани і в проханні було відмовлено. З матеріалів справи вбачається, що Регіональне відділення Фонду Державного майна України по Рівненській та Житомирській областях у серпні 2021 року листом повідомило про припинення договору оренди державного майна від та просило відповідача повернути державне майно.

Не погоджуючись з відмовою у продовженні договору оренди, у жовтні 2021 року громадська організація звернулася до Господарського суду Рівненської області з позовом. Цей суд організація виграла, тим самим продовживши строк дії договору оренди ще на 5 років. 

А вже у червні 2022 року Регіональне відділення Фонду Державного майна України звернулося до ГО з претензією щодо погашення заборгованості з орендної плати – 4,24 тис грн та неустойки – 349,783 тис грн. 

Враховуючи усі наявні обставини справи та відсутність доказів, які б свідчили про погашення заборгованості суд прийняв рішення виселити Громадську організацію “Ветеранів та інвалідів Рівненщини “Незламний” із займаних виробничих приміщень адмінбудинку та стягнути 4,24 тис грн заборгованості по сплаті орендної плати, 349,78 тис грн неустойки та 7,79 тис грн витрат по сплаті судового збору.

ГО “Ветеранів та інвалідів Рівненщини “Незламний” було засноване у 2018-му році Леонідом та Юрієм Якимчуками. Керівником, у серпні 2021 року, призначено Романа Позлотюка.

Залиште відповідь