Двічі “невинний” архітектор Черкас може отримати 200 тисяч компенсації від поліції
25.01.2023   //   96 Переглядів

22 листопада 2022 року Придніпровський районний суд м.Черкаси виніс рішення у справі за позовом головного архітектора Черкас Віталія Чернухи до Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Державної казначейської служби. Чиновник просив компенсувати йому моральну шкоду, завдану внаслідок кримінального переслідування розпочатого поліцейськими у 2018 році.

У межах справи проти Чернухи поліцейськими були направлені до суду клопотання, якими зокрема йому обиралися запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту та відсторонення від займаної посади. Вже протягом 2020 року судами першої та апеляційної інстанції Чернуху було визнано невинним у скоєнні злочину, який йому інкримінували правоохоронці: зловживання владою. 

До цього Чернуха вже проходив аналогічний процес, в результаті якого він був виправданий. Таким чином, двічі йому вдавалося “відбиватися” від звинувачень правоохоронців.

Відповідачі у справі просили суд не підтримувати заяву Чернухи, мотивуючи це тим, що він не надав належних доказів пережитих моральних страждань та завданої шкоди. Разом з тим суд не став враховувати позицію відповідачів та визнав достатню обґрунтованість та законність вимог Чернухи. 

Суд вирішив виплатити архітектору компенсацію  у сумі 204 тисячі гривень. На рішення вже подана апеляційна скарга. 

Залиште відповідь