Черкаський митник, у якого були проблеми з валютою, отримав від держави 120 тисяч компенсації  
25.01.2023   //   78 Переглядів

Колишній посадовець черкаської митниці, якого судили за незаконне збагачення, отримав компенсацію за вимушений прогул та звільнення. Гроші у сумі понад 160 тисяч гривень чиновник отримав наприкінці року, згідно рішення суду Апеляційної інстанції.

Екс-перший заступник начальника Черкаської митниці ДФС Роман Крутяк підозрювався у незаконному збагаченні. Відповідне провадження було відкрите ще у 2017 році на підставі декларації чиновника, у якій він вказав понад 85 тисяч доларів готівки. Під час розслідування Крутяк повідомив, що ці кошти дісталися йому від померлого дідуся. За час своєї трудової кар’єри Крутяк встиг попрацювати помічником народного депутата, а також чиновником Манківської РДА на Черкащині. 

У липні 2021 року Крутяка звільнили з посади на Черкаській митниці, втім він не погодився з таким рішенням і вимагав поновлення на посаді, подавши відповідний позов до суду. Рішенням суду першої інстанції було задоволено позовні заяви Крутяка у повному обсязі. Суд зобов’язав поновити його на рівнозначній посаді через розформування юридичної особи, в якій він раніше працював. Крім того, позивачу було задоволено у виплаті компенсації, сумою 161 тисяча гривень. 

Не погоджуючись з таким рішенням на користь Крутяка, митники подали апеляцію, в межах розгляду якої рішення першої інстанції було частково змінено. Суд залишив для звільненого екс-чиновника компенсацію, але не став поновлювати його на посаді. 

Виконуючи відповідне рішення минулого року, Черкаська митниця перерахувала Крутяку 120 тисяч гривень. Відповідна інформація міститься на порталі Є-дата.

 

Залиште відповідь