За рік вартість послуг з прибирання на кладовищах Кривого Рогу зросла на третину 
24.01.2023   //   722 Переглядів

4 січня департамент розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради Дніпропетровської області підписав договір на утримання кладовищ із ТОВ «Лідер-буд КР» за 34,81 млн грн.

 Закупівлю проведено за процедурою «відкриті торги з особливостями».

Згідно з технічним завданням, підрядна організація протягом року має опікуватися 37 міськими кладовищами – раз на місяць прибирати на могилах воїнів, що загинули в АТО/ООС, видаляти самосівну поросль дерев і кущів, омолоджувати дерева, влітку і восени косити траву і згрібати опале листя, а взимку прибирати сніг і посипати доріжки під час ожеледиці. У техзавданні також прибирання та дезінфекція громадських вбиралень, очищення сміттєвих контейнерів та вивіз на полігон сміття.

Більше всього департамент заплатить за збирання, навантаження та перевезення сміття (20  млн. грн.) та знесення та розкрижування дерев (5,7 млн. грн.).

Зауважимо, що до минулорічного списку додалося нове кладовище у районі «Північного ГЗК». Проте вартість робіт за рік зросла більш як на третину – 3 21 млн. грн. до 35 млн. грн.

Замовник відхилив економічно вигідну пропозицію ТОВ “КлінінгПрофСервіс” через те, що та не завантажила жодного документу для усунення невідповідностей.

З тендерних документів ТОВ «Лідер-буд КР» відомо, що персонал працює в компанії від 3 днів до 1,5 місяця. Згідно даних аналітичної платформи YouControl, 20 січня, вже після підписання договору, компанія отримала нову директорку Марину Павлюк. 

Власного спецтранспорту компанія не має. Шість самоскидів, два тягача, два навантажувача, трактор орендовані у ТОВ «Укртемп», яке попалося на продажі криворізьким комунальникам піску за завищеними розцінками, та у ФОП Володимир Шемпелєв. Також фірма орендувала автомобіль Mercedes-Benz Vito у Людмили Гудименко.  

Для збору сміття ТОВ «Лідер-буд-КР» орендує 50 контейнерів у ФОП Богдан Геберлейн. Богдан є сином Євгена Геберлейна – колишнього власника та директора скандально відомої фірми ТОВ «Будівельний альянс Спорудження», яка у 2019 році поклала низькоякісну тротуарну плитку на проспекті Металургів та перед виконкомом. Цю фірму він отримав з рук Дмитра Горюнова – штатного радника Юрія Вілкула та начальника відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю Криворізької міської ради.

ТОВ «Лідер-буд КР» було засновано менше року назад – 22 лютого 2022 року. Це перший досвід роботи на компанії на Прозорро. Засновниця та власниця компанії Надія Тесленко. На ім’я цієї жінки вже протягом кількох років оформляється нова компанія, яка й отримує від  департаменту розвитку інфраструктури «кладовищенський» підряд на прибирання:

Про цей бізнес на прикладі компанії-переможниці 2022 року ТОВ “КлінінгПрофСервіс”, докладно розповіли місцеві ЗМІ. 

Ще одна фірма ТОВ “Еталон-КР”, яка записана на Надію Тесленко та немає власного спецтранспорту, отримала від департаменту розвитку інфраструктури підряд на утримання біотуалетів для територіальної оборони. Про це “Наші гроші. Регіон” писали тут

 

Залиште відповідь