У Кличка для рятувальників замовили спеціалізованих автівок на 30 мільйонів
24.01.2023   //   53 Переглядів

Департамент муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) у грудні 2022 року замовив ТОВ «Валідус Спецавто» спеціалізованих автомобілів для ДСНС на 29,56 млн грн.

Про це пише Дмитро Чернишов у виданні «Гроші. Інформатор» з посиланням на «Прозорро».

Закупівлю провели за процедурою «відкриті торги з особливостями». На тендер прийшов лише один учасник.

Згідно з укладеною угодою, закупили:

  • 2 спеціалізовані оперативно-службові автомобілі по 3,45 млн грн;
  • 1 спеціалізований оперативно-службовий автомобіль за 3,47 млн грн;
  • 1 спеціалізований оперативно-штабний автомобіль за 3,87 млн грн;
  • 1 спеціальна аварійно-рятувальна машина (САРМ-Л) за 6,93 млн грн;
  • 1 спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль водолазної станції за 6,91 млн грн.

Спеціалізовані оперативно-службові авто – 5-місні пікапи з автоматичною коробкою передач. В автомобілях радіостанції, прокладені електромережі для живлення засобів зв’язку, на кабіні спеціальна антена. Передбачені гучномовець та сигнальні маяки на даху автівок. Додатково у комплекті йдуть навігатор з відеореєстратором, автомобільна радіостанція, спеціальні ліхтарі, 2 вогнегасники, набір інструментів, штурмова сокира, 2 лопати, кувалда, аптечка, трос та інше.

В інших автівках також передбачені удароміцні і вологозахищені планшети, рятувальні намети (для роботи у несприятливих погодних умовах), комбіновані акумуляторні інструменти,  мобільні освітлювальні установки, домкрати, бензопили, засоби та техніка для підводного занурення. Загалом всі автомобілі відрізняються лише комплектацією інвентарем та зроблені на базі одного легкового авто. Всі придбані моделі рятувальних автомобілів – на основі джипа Mitsubishi L 200.

CАРМ-Л може виконувати найрізноманітніші завдання. Це і аварійно-рятувальні операції, і участь у пошуку потерпілих та надання їм першої медичної допомоги. Він також може бути автомобілем зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. У завдання екіпажів таких автомобілів також входить надання допомоги постраждалим під час ДТП.

ТОВ «Валідус-Спецавто» належить Андрію Нагорному, він же і є директором. Ця фірма сама займається переобладнанням автомобілів під спеціалізовані. Компанія існує з 2012 року. З 2016 року фірма виграла контракти від держави на 1,7 млрд грн.

Залиште відповідь