Мерія Кривого Рогу за 1,7 мільйона придбала коштовні зенітні прожектори у колишнього охоронця Корбана  
24.01.2023   //   407 Переглядів

12 січня виконавчий комітет Криворізької міської ради замовив ТОВ «Тайгєр буд» 20 зенітних прожекторів на суму 1,69 млн. грн. 

Закупівля проведена без конкурентних торгів, без використання електронної системи Прозорро, за процедурою «Українська визвольна війна».

Продавець до кінця року має поставити:

  • 10 прожекторів «BIG V 5000 WHITE BEAM» вартістю 89,25 тис грн. за штуку;
  • 10 прожекторів «BIG V 4000 WHITE BEAM» вартістю 80 тис грн. за штуку.

Такі потужні LED-прожектори використовують для постановки світлових шоу на відкритих майданчиках. Дає промінь, що пробиває на відстань від 3 до 6 кілометрів. На сайтах продавців обладнання для музичних та світлових шоу ціна на китайські прожектори BIG стартує від 40 тис. грн. із лампою xenon 4000W і від 54 тис. грн. із лампою xenon 5000W.

Продавець ТОВ «Тайгєр буд» працює з травня 2019 року та прописаний в селищі Раївка Синельниківського району Дніпропетровської області. Основний вид діяльності компанії – будівництво житлових і нежитлових будівель. До війни компанія не працювала з бюджетними установами. Виконком Кривого Рогу – єдиний замовник у цієї фірми.

За даними аналітичної платформи YouControl, кінцевий бенефіціарний власник компанії – колишній охоронець Геннадія Корбана Тарас Єрмаков. В 2007 році бодігард отримав поранення під час замаху на Корбана.  

Сьогодні Тарас Єрмаков приватний підприємець із політичними амбіціями. В 2014 балотувався як мажоритарник до Верховної Ради. У жовтні 2020-го року балотувався на посаду міського голови Раївської ОТГ від політичної партії «Пропозиція». Обраний не був.

За даними системи Прозорро, виконком Криворізької міськради прибав у  ТОВ «Тайгєр буд» лише рації та прожектори на 2,67 млн. грн. Проте за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Spending.gov.ua, виконком Криворізької міськради накупив у будівельної фірми Єрмакова різних товарів для територіальної оборони вже на 7 млн. грн. Інформація про ці закуплені мультікоптери, квадрокоптери та акумулятори в системі Прозоро наразі відсутня. 

Залиште відповідь