Кропивницька міськрада через суд всемеро збільшила плату за землю під заправкою націоналізованої “Укрнафти”
24.01.2023   //   53 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов Кропивницької міської ради, присудивши внести зміни до договору оренди землі тим самим збільшивши для ВАТ “Укрнафта” щомісячний платіж до 11,46 тис грн. Відповідне рішення було оприлюднено в держреєстрі 23-го січня. 

Дослідивши матеріали справи, господарський суд встановив, що 18 квітня 2006 року між Територіальною громадою міста Кропивницького (на той момент Кіровограда) та ВАТ “Укрнафта” укладено договір оренди земельної ділянки. За умовами договору на підставі рішення міської ради фірма отримала в довгострокове платне користування земельну ділянку для розміщення АЗС з пунктом автосервісу, яка знаходиться по Олександрійському шосе, 3. Загальна площа орендованої землі 1,18 тис м2. На той момент грошова оцінка земельної ділянки становила 271,99 тис грн.

Земельна ділянка надавалась в оренду терміном на 25 років, починаючи з дати державної реєстрації даного договору. Відповідно до умов договору, орендна плата встановлювалась у розмірі 1,59 тис грн на місяць.

Минуло 12 років і рішенням Кропивницької міської ради у червні 2018-го року було затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Кропивницького Кіровоградської області. Згідно витягу із нової техдокументації нормативна грошова оцінка орендованої ВАТ “Укрнафта” земельної ділянки суттєво збільшилась і тепер становить 1,96 млн грн. У зв’язку з цим “здорожченням” міська рада й звернулась до суду з вимогою викласти розділ “Орендна плата” договору в наступній редакції: “Орендна плата вноситься орендарем в грошовій формі та в розмірі 7% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що становить 11,46 тис грн на місяць”. Власне ці вимоги суд визнав обґрунтованими та задовольнив їх у повному обсязі.

Керівником “Укрнафти” у листопаді минулого року призначено Сергія Корецького, відомого як власника мережі кав’ярень Idealist Coffee. Тоді ж «Укрнафта» була націоналізована та передана в управління Міністерству оборони. За інформацією видання “Наші гроші” до наглядової ради підприємства ввійшли особи, пов’язані з головою Офіса президента Андрієм Єрмаком. 

Залиште відповідь