Вараські “атомники” харчуватимуть місцевих “рятувальників” за 194 гривні на добу
23.01.2023   //   63 Переглядів

Пожежно-рятувальний загін №2 міста Вараш, що на Рівненщині, визначився з підрядником, що харчуватиме рятувальників протягом 2023 року. За 970,2 тисяч гривень відповідне замовлення виконуватиме Відокремлений підрозділ “Рівненська АЕС” ДП “НАЕК “Енергоатом”. Інформація про закупівлю була опублікована в системі Prozorro. 

Послуги харчування рятувальники замовляли без проведення конкурентних торгів. Договором передбачено,що “атомники” забезпечуватимуть щоденним одноразовим харчуванням 70 осіб: 10 осіб, що працюють звичайний 5-ти денний робочий тиждень та 60 чоловік особового складу з несенням щодобового чергування. Вартість одного добового раціону складає 194,04 гривні. Всього за умовами контракту “Рівненська АЕС” має забезпечити замовника 5000 раціонів. Надаватимуть послуги в чотирьох їдальнях управління робочого постачання Рівненської атомної електростанції.

У розрахунку відпускної ціни сторони вказали, що вартість продуктів в одному раціоні складатиме 52 грн. Ще 109,7 грн піде на організацію харчування та 32,34 грн – ПДВ.

До добової норми продуктів, що будуть включені до раціону, внесли хліб, бобові, цукор, м’ясо, рибу, яйця, кефір, молоко, сир та ін. 

Ціни на товари при цьому загалом ринкові: цукор – 30,12 грн/кг, молоко – 31,85 грн/кг, картопля – 9,6 грн/кг, морква – 19,21 грн/кг.

Співпраця “рятувальників” та “атомників” не нова. Подібні договори на харчування особового складу пожежно-рятувального загону сторони підписують щороку. Порівняно з минулорічним контрактом загальна вартість раціону підвищилась на 16%, з 167,28 грн до уже згаданих 194,04 грн. Цікаво, що окремі продукти з переліку за рік навіть подешевшали. Зокрема борошно, бобові, крупи, макаронні вироби, картопля.

Відокремлений підрозділ “Рівненська АЕС” ДП “НАЕК “Енергоатом” на період дії воєнного стану очолює колишній головний інженер станції Павло Ковтонюк.

Залиште відповідь