У Кривому Роз слідчі мають ще півроку, щоб знайти злочинців, які “відмивали” гроші на ремонті фасаду стадіону “Металург” 
22.01.2023   //   553 Переглядів

Наприкінці грудня Центрально-Міський районний суд Кривого Рогу продовжив строк досудового розслідування від 2 жовтня 2020 за ознаками злочину, передбаченого ст. 366 КК України (службове підроблення), щодо капремонту фасаду стадіону «Металург».

Відповідна ухвала суду розміщена в судовому реєстрі.  

Згідно ухвали суду, в жовтні 2020 року Служба Безпеки України в Дніпропетровській області встановила, що згідно звітної документації по капітальному ремонту фасаду спортивного комплексу стадіону «Металург» ДЮСШ № 1 було внесено недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт та походження товарно-матеріальних цінностей, їх кількості, якості, ціни придбання та реалізації.  

В листопаді 2020 року на стадіоні було проведено слідчі  дії, у ході яких встановлено, що ремонтні роботи не ведуться, спеціальна техніка відсутня. Окрім того, роботи виконані не в повному обсязі. Правоохоронцями було здійснено тимчасові доступи до речей та документів, які перебували у володінні підрядної організації та замовника капремонту.

В березні 2022 року, через два тижні після початку повномасштабної війни, кримінальне провадження було закрите. Проте в травні прокурор Криворізької центральної окружної прокуратури відновив кримінальне провадження. А Центрально-Міський районний суд продовжив строк досудового розслідування до кінця 2022 року.

Через те, що існує необхідність проведення великого обсягу слідчих дій, які на теперішній час дії не виконані з об’єктивних обставин, грудневою ухвалою строк досудового розслідування продовжено до 21 червня 2023 року.

Нагадаємо, що 55-ті мільйонний тендер на капітальний ремонт фасаду спортивного комплексу стадіону “Металург” ДЮСШ №1 в серпні 2019 року виграло ТОВ «Ал-Інвестстрой». Ремонт фірма мала закінчити до кінця 2020 року. Замовник робіт – департамент капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Генпідрядника «Ал-Інвестстрой» пов’язують з колишнім народним депутатом від Кривого Рогу Андрієм Гальченко.

Влітку 2020 року ремонтні роботи проінспектували нардепи від президентської партії та назвали його «черговим «відмиванням» грошей та піаром перед місцевими виборами». Згодом стадіон «Металург» відвідав і сам президент Зеленський. Під час візиту стало відомо, що спортивну споруду включено до програми «Велике будівництво». На ремонтні роботи було закладено біля мільярду гривень. Пошук підрядної організації знову доручили департаменту капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації. В процесі нового ремонту недороблений фасад, що став предметом розслідування, було зруйновано.

Залиште відповідь