У Кропивницькому фірма, що «засвітилась» у тендерних махінаціях, заробить на діагностиці для обласного госпіталю
21.01.2023   //   100 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство «Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Кіровоградської обласної ради» за результатом процедури відкритих торгів з особливостями уклав дві угоди про надання послуг діагностики з ТОВ «МДЦ Експерт-Кіровоград» вартістю 1 млн 387 тис. грн і ПП «Ацинус» вартістю 64,5 тис. грн.

Про це йдеться у системі Prozorro.

На три із чотирьох лотів тендеру пропозиції подали обидва згадані підприємства і в результаті перемогу отримало «МДЦ Експерт-Кіровоград». Протягом року підрядник має надати 910 послуг комп’ютерної томографії без контраста на суму 581,5 тис. грн (вартість однієї послуги – 639 грн), 200 послуг КТ з контрастом на суму 296 тис. грн (1480 грн за одну) та МРТ без контраста з індуктивністю магнітного поля 1,5 Тл і більше на 510 тис. грн (680 грн за одну).

На четвертий тендер пропозицію подало лише ПП «Ацинус» за 64,5 тис. грн воно має надати 30 послуг МРТ з контрастом з індуктивністю магнітного поля 1,5 Тл і більше.

Засновником ТОВ «МДЦ Експерт-Кіровоград» є ТОВ «МДЦ Експерт», а бенефіціарним власником Костянтин Станіславович Гаєвський, котрий також володіє низкою фірм медичного спрямування і як писали ЗМІ, є постачальником діагностичного обладнання компанії Toshiba.

У 2020 році видання «Слідство.Інфо» повідомляло про закупівлю, яку проводив Кіровоградський обласний онкоцентр. У ній взяло «МДЦ Експерт-Кіровоград», засновниця якого була також власницею іншого учасника тендера, котре в результаті стало переможцем. Як з’ясували журналісти, тодішня засновниця була пов’язана з фірмою дружини очільника онкоцентру, екснардепа від БПП Костянтина Яриніча.

Варто зазначити, що Костянтин Гаєвський також володіє у Кропивницькому ТОВ «УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ТОМОТЕРАПІЇ», який працює на території згаданого онкоцентру.

Власником ПП «Ацинус» є кропивницький медик і підприємець Григорій Урсол.

Залиште відповідь