Полтавські комунальники відмовились від економії на торгах і без неї продовжили коштовну оренду бульдозера
21.01.2023   //   74 Переглядів

Комунальне підприємство “Спецеко”, що займається утримання муніципального сміттєзвалища у Горішніх Плавнях на Полтавщині, продовжило коштовну оренду бульдозеру на поточний 2023 рік.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. Перед цим комунальники скасували конкурентну закупівлю, на якій їм пропонували послуги суттєво дешевше.

Відповідно до опублікованого 18-го січня договору, комунальники орендуватимуть гусеничний бульдозер Caterpillar d5h lpg, що коштуватиме 1600 гривень на годину. Вартість оренди передбачає доставку техніки до сміттєзвалища, де вона експлуатуватиметься, та її повернення на територію власника – товариства “Компанія-спецбуд”. Паливо для техніки має надавати замовник, управління виконує персонал власника бульдозеру. Всього планується оренда техніки протягом 450 годин на суму 720 тисяч гривень. 

Минулого року комунальники вже орендували відповідний екскаватор у цього ж підприємства на суму 153 тисячі гривень. 

Товариство “Компанія-спецбуд” зареєстроване у Кобиляцькому районі на Полтавщині та належить Ірині Галас. В активі підприємства це вже третя угода на оренду техніки зі “Спецеко”.

3 січня комунальники скасували конкурентну закупівлю відповідних послуг, участь у якій взяло 3 учасника. Найнижчу пропозицію тоді запропонувало підприємство “Данко”. Відповідно до неї, вартість оренди бульдозеру  New Holland D150 мала б скласти трохи менше 1,1 тисячі гривень на годину. Причиною скасування стала нібито відсутність фінансування на подібні видатки. Участь у торгах взяла також “Компанія-спецбуд”, що у ході аукціону запропонувало ціну у 1500 гривень за годину оренди. 

Залиште відповідь