Сільрада на Кіровоградщині відсудила 935 тисяч у дніпровських “вугільників” 
18.01.2023   //   107 Переглядів

Господарський суд Кіровоградсько області розглянувши позовну заяву одного з відділів Тишківської сільської ради Кіровоградської області прийняв рішення стягнути з ТОВ “КАВІКТА” 934,9 тис грн боргу за непоставлений товар. Відповідне рішення було оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень 17-го січня поточного року.  

У грудні 2021 року між Відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Тишківської сільської ради та ТОВ “КАВІКТА” було укладено договір про закупівлю кам`яного вугілля. Загальна вартість замовлення – 1,5 мільйона гривень. Сума була повністю оплачена позивачем, що підтверджується платіжними дорученнями. 

Зі свого свого боку ТОВ “КАВІКТА” поставив частину замовленого товару вартістю 555,36 тис грн, що підтверджується видатковими накладними та актами прийому передачі. Інша частина товару вартістю 934,9 тис грн була передана фірмі на відповідальне зберігання, відповідно до укладеного між позивачем та відповідачем договору відповідального зберігання.

Відповідно до умова цієї угоди “КАВІКТА” було зберігати  кам`яне вугілля антрацит марки А (13-50) у кількості 48,75 тон,  кам`яне вугілля антрацит марки А (25-100) у кількості 61,34 тон. Адреса зберігання: вул. Індустріальна 3, смт. Капитолівка, Харьківська область. При цьому відділ освіти мав право в будь-який час вимагати у фірми повернення майна, яке знаходилось на зберіганні.

01 вересня 2022 року ТОВ “КАВІКТА” повідомило відділ освіти Тишківської сільської ради про неможливість повернення майна, переданого на зберігання та просило надати строк до кінця 2022 року для оплати вартості майна в сумі 934,9 тис грн.

Не дочекавшись кінця року освітяни 10-го жовтня 2022 року звернулись до фірми з клопотанням в якому вимагали оплати вартості не відвантаженого вугілля. А не отримавши необхідної суми – подали позов до суду. 

ТОВ “КАВІКТА”  у відзиві на позов визнало позовні вимоги в повному обсязі, та вказало про готовність погашення заборгованості. Однак фірма зауважує, що потребує для цього часу для поновлення виробничих відносин і відкриття можливостей відвантаження виготовленої продукції.

Враховуючи наявні дані та показання сторін Господарський суд Кіровоградської області прийняв рішення задовольнити позов Відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Тишківської сільської ради та стягнути з ТОВ “КАВІКТА” 934,9 тис грн вартості непоставленого вугілля.

Варто зазначити, що селище Капитолівка, Харківської області, де знаходилось на зберіганні вулілля, у березні було окуповано російськими військами. У середині вересня Збройні Сили України в ході контрнаступу повернули під свій контроль територію Оскілької громади та власне Капитолівки. 

Власниками дніпровського ТОВ “КАВІТА” вказані Віктор Кагаловський та Олександр Донецький. Підприємці також є співвласниками ТОВ “Виробниче підприємство “ДДК”, ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Дніпродонкомпанія” та ТОВ “Науково-виробнича фірма “Восток-плюс”. 

Відділом освіти, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету Тишківської сільської ради очолює Оксан Поліщук.

Залиште відповідь