Криворізькі комунальники закупили термінали Starlink по 35 тисяч за комплект
18.01.2023   //   309 Переглядів

В середині грудня комунальне підприємство “Кривбасводоканал” замовило на 489,6 тис грн. 14 комплектів Starlink у ФОП Станіслав Басов. Вартість одного терміналу системи супутникового зв’язку 3G модем Starlink Internet Satellite Dish Kit V2 склала 35 тис грн.

Закупівля проведена без використання електронної системи Прозорро.

Договір не був опублікований, а товар мав бути поставлений до 30 грудня 2022 року. 3 січня замовник виклав на Прозоро додаткову угоду від 30 грудня про продовження строку дії договору. Дату поставки комплектів Starlink відтермінували на місяць – до 27 січня 2023 року.

ФОП Станіслав Басов зареєстровано близько 20 років тому. Підприємець працює в галузі оптової торгівлі комп’ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням і торгує на Прозорро. Також Басов є власником приватного підприємства «Елтекс», що теж продає комп’ютерну техніку.

Басов був прихильником партії «Сила людей». З 2016 по 2018 рік він більш-менш регулярно спонсорував цю політичну силу.

Нагадаємо, що в грудні департамент освіти Криворізької міської ради закупив 40 терміналів Starlink для “пунктів незламності”. Ціна одного комплекту обладнання супутникового зв’язку у освітян виявилася майже вдвічі дорожчею за інших замовників в Україні. Замовник високу ціну пояснив “технічним та абонентським обслуговуванням на 8 місяців”.

Залиште відповідь