Фігурант криміналу третій рік поспіль догляне золотоніські дороги
18.01.2023   //   56 Переглядів

Служба місцевих доріг у Черкаській області уклала угоду на утримання доріг у Золотоніському районі на 3,57 мільйона гривень.

Із січня по березень послугу надаватиме «Будівельне управління-77». Він утримуватиме 778 кілометрів доріг.

Там підрядник встановить 10 дорожніх знаків, а також очищатиме їх від снігу та ожеледі.

«Будівельне управління-77» зареєстроване у Черкасах і належить Ростиславу Осипенку із Канева. Свого часу він працював у Канівському райавтодорі.

Фірма має угод на 100 млн грн, абсолютна більшість із них укладена із Службою місцевих доріг, на суму у 80 млн грн.

У 2021 та 2022 роках компанія уже утримувала золотоніські дороги.

За неофіційною інформацією, «Будівельне управління-77» входить до орбіти екс-депутата Черкаської міської ради Володимира Халая, підприємства якого відомі численними кримінальними справами щодо невиконання умов договорів.

Також Халай певний час був офіційно помічником народного депутата від партії “Слуга народу” Олега Арсенюка. Арсенюк обирався до Верховної ради як мажоритарник від 195 округу, частина якого входить до Золотоніського району.

У 2019 році «Будівельне управління-77» фігурувало у кримінальні справі, яку розслідувала черкаська поліція.

Йшлося про ремонт вулиці Першотравневої у Черкасах, який на замовлення департаменту ЖКК виконувало товариство «Черкаси-Інтерстрой» (яке належало вище згаданому Халаю). За матеріалами слідства, підрядник не виконав робіт на 1,16 млн грн. Серед фірм, яким перераховувалися кошти на ці роботи – «Будівельне управління-77», яке було залучене у якості субпідрядника.

На якому етапі нині розслідування цієї справи – невідомо.

Залиште відповідь