Черкаська ОВА замовила ліжок на 10 мільйонів у “Групи Венето” Бродського, раніше вони разом оскандалилися з бронежилетами
18.01.2023   //   67 Переглядів

Управління цивільного захисту Черкаської ОВА 23 грудня уклало договір на придбання 2 тисяч похідних ліжок у місцевого виробника “Групи Венето”, що входить до бізнесової орбіти відомого бізнесмена Михайла Бродського.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. Перед цим у цього ж виробника замовили ще 1 тисячу ліжок.

Відповідно до укладеної угоди, до кінця 2022 року компанія мала поставити управлінню продукцію у відповідній кількості. 28 грудня Управління цивільного захисту перерахувало постачальнику всю суму, відповідно до угоди. Вартість одного ліжка склала 2986 гривень. У опублікованому договорі відсутня специфікація товару, що не дозволяє визначити визначити його характеристики. Разом з тим на профільних ресурсах ціна подібного обладнання, що використовується переважно військовими, для облаштування місць тимчасової дислокації, коштує від 2 тисяч гривень, залежно від комплектації.

“Група Венето” – є місцевим виробником, шо донедавна спеціалізувалося на вироблені металопрофільних виробів. Наприкінці 2020 року на фоні пандемії COVID компанія дещо змінила профіль роботи і почала випускати захисні костюми для медиків, отримавши великій підряд від профільних закупівельників. Із його виконанням винилик труднощі і терміни неодноразово зміщувалися. Чи виготовили “венетовці” похідні ліжка у належній кількості, достеменно невідомо. 

У травні 2022 року Служба безпеки України заявила про те, що виявила групу чиновників, які намагалися продати “гуманітарні” бронежилети у мережі гіпермаркетів “Епіцентр”. Як з’ясувалося згодом, мова йшла про представників Черкаської ОВА, які передали бронежилети на “відповідальне зберігання” саме представникам ТОВ “Група Венето”, втім згодом частина цих бронежилетів опинилася у вільному продажі. І ОВА, і бізнесмени цей інцидент назвали “помилкою”. Наразі інформація про рух цієї справи відсутня. 

Черкаською “Група Венето” володіють Світлана та Юрій Бродські. Це дружина і син екс-нардепа, екс-депутата Київради і екс-голови Держкомпідприємництва України Михайла Бродського. 

Окрім спальних ліжок, компанія також поставила на замовлення Черкаської ОВА майже тисячу комплектів зимових сорочок та кальсонів загальною вартістю понад 1 млн гривень. Розрахунки за цією операцією також здійсненні наприкінці минулого року. 

Залиште відповідь