Дніпровські постачальники палива відсудили у “Кіровоградського облавтодора” 2,2 мільйона за неоплачений товар
17.01.2023   //   92 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов ТОВ “СЕРІНУС” присудивши стягнути з “Кіровоградського облавтодора” 2,2 мільйона гривень боргу та додаткових платежів. Відповідне рішення було опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень 11-го січня 2023 року.  

У лютому 2020 року між ТОВ “СЕРІНУС” та Дочірнім підприємством “Кіровоградський облавтодор”, ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” було укладено договір поставки рідкого палива. Загальна вартість договору – 4,81 мільйона гривень, кількість товару – 300 тонн. При цьому “облавтодор” не зобов’язаний був “вибирати” паливо на всю суму. Поставляти ж товар планували партіями, відповідно до заявок підприємства. 

За твердженням позивача ТОВ “СЕРІНУС” свої зобов’язання виконало, а от відповідач зі свого боку лише частково оплатив та не оплатив взагалі кілька партій товару. Це підтверджується видатковими накладними наданими фірмою. Як наслідок – виникла заборгованість в загальній сумі 1,62 мільйона гривень. 

Оскільки боржник, який прострочив виконання своїх фінансових зобов’язань, має сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, загальна цифра, яку вимагало сплатити ТОВ “СЕРІНУС” склало 2,17 мільйона гривень. 

Окрім того фірма витратилась і на правничу допомогу, тож додала до загальної суми ще 12 тисяч гривень, які нею були оплачені адвокату Заборському Олександру Валентиновичу

Враховуючи наявні докази та показання сторін суд дійшов висновку, що позовні вимоги ТОВ “СЕРІНУС” підлягають задоволенню у повній мірі. Відповідно до прийнятого рішення ДП “Кіровоградський облавтодор” ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України”  має сплатити на користь ТОВ “СЕРІНУС” 1,62 млн грн основної заборгованості, 79,22 тис грн 3% річних, 468,04 тис грн інфляційних збитків, а також 32,31 тис грн судового збору та 12 тис грн витрат на професійну правничу допомогу.

Власником дніпровського ТОВ “СЕРІНУС” вказана Марія Пацамай, яка заснувала фірму в 2018-му році. Директор фірми  Валерій Карабут, у 2015-му балотувався до Дніпровської міської ради від Всеукраїнського об’єднання лівих сил “Справедливість”, але достатньої підтримки не отримав. Загалом з 2018-го фірма отримала 5 замовлень на 15,41 млн грн через систему Prozorro, 4 з яких були від різних облавтодорів. 

Дочірнє підприємство “Кіровоградський облавтодор” ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” наразі очолює Ігор Ісаєнко.

Залиште відповідь