Мер Черкас пропонує відмовитись від пакунків малюка, за які вже заплатили
13.01.2023   //   46 Переглядів

12 січня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко запропонував внести зміни до профільних місцевих бюджетних програм, якими передбачити надання матеріальної допомоги при народженні дитини. Це стане заміною так званому “пакунку малюка”, який за аналогією з державним, видають у Черкасах і на місцевому рівні.

Наприкінці минулого року мерія заплатила майже 5 млн гривень за відповідні пакунки на поточний рік. Відповідна інформація міститься на порталі “Є-дата”.

Департамент соціальної політики Черкаської міської ради 15 грудня перерахував 4,7 млн гривен на рахунки підприємиці Олени Берест. Кошти перераховані відповідно до накладної та договору, укладеного в результаті проведення спрощеної закупівлі, оголошеної департаментом у жовтні минулого року. 

Берест стала єдиною учасницею тієї закупівлі, що змогла запропонувати 1700 брендованих комплектів речей для малюків, список який затверджував виконавчий комітет Черкаської міської ради. Зокрема, до набору входить еко-сумка, підгузки, розвиваючий килимок, набір посуду та комплект постільної білизни. Ціна одного комплекту склала 2 тисячі 799 гривень. Кількість пакунків розрахована із ймовірної народжуваності у Черкасах протягом 2023 року. 

Попри це, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко запропонував альтернативу – видавати родинам по 25 тисяч гривень з місцевого бюджету. 

“Аби підтримати батьків, які наважилися на поповнення в сім’ї в цей буремний для нашої держави період, плануємо надавати їм грошову допомогу з бюджету Черкас у розмірі 25 000 гривень. Замість «пакунка малюка» з речами для новонароджених, який досі породіллі отримували від міста”, написав Бондаренко у “Фейсбуці”. 

Залиште відповідь