Уроджениць Харківщини отримав штраф за спробу незаконного перетину кордону на Буковині
12.01.2023   //   82 Переглядів

6 січня Глибоцький районний суд Чернівецької області виніс вирок у справі уродженця міста Ізюм на Харківщині, котрий у жовтні минулого року спробував покинути територію України, використавши для цього підроблені документи? та був затриманий. Суд затвердив угоду між підсудним та стороною обвинувачення, якою передбачено покарання у вигляді штрафу.

Як встановило слідство, підсудний підробив свідоцтво про народження двох неповнолітніх дітей і з відповідними документами спробував перетнути кордон України на пункті пропуску у селі с. Тереблече Чернівецького району Чернівецької області. Працівнику прикордонного пункту, що виявив факт підробки, чоловік запропонував хабар у розмірі 1 тисячі 100 доларів, аби та дозволила йому покинути межі країни. Втім цей факт також було задокументовано. Таким чином чоловіка судили за трьома статтями Кримінального кодексу України, а саме частинами 3 та 4 статті 358 Кримінального кодексу, що передбачає використання підроблених документів, виготовлених групою осіб, а також частиною 1 статті 369 – пропозиція неправомірної вигоди посадовій особі.

Сторона обвинувачення запропонувала чоловіку угоду про визнання винуватості, на яку той погодився. Нею передбачено покарання у вигляді штрафу, сукупною вартістю у 22 тисячі 100 гривень. Крім того, засуджений також перерахував 10 тисяч гривень на потреби Збройних сил України. 

 

Залиште відповідь