На Буковині за строком давності звільнили від покарання лісника, з недбалості якого зрубали 30 ялинок
12.01.2023   //   60 Переглядів

Путильський районний суд Чернівецької області 29 грудня  виніс вирок у справі працівника Розтоківського лісництва ДП «СЛАП Карпатський держспецлісгосп», за недбалості якого невідомими особами було зрубано 30 ялинок. 

Як встановило слідство, чоловік працював лісником і йому було ввірено під охорону квартали №№ 35, 37, 40, 41 площею 322 га обходу № 9 Розтоківського лісництва ДП «СЛАП Карпатський держспецлісгосп». На початку 2019 року на цих ділянках лісу було виявлено незаконну порубку 30 дерев породи ялина. Про незаконні рубки чоловік не повідомив, чим, на думку слідства, намагався приховати злочин. Збитки, завдані у результаті недбалості працівника лісгоспу, оцінили у понад 100 тисяч гривень.

Чоловік свою провину не визнав та у суді заявив, що ним були виявлені порушники, які здійснювали незаконну рубку і, відповідно, свою роботу він сумлінно виконував. Крім того, він апелював, що його посада не передбачає захист лісу від незаконної рубки, а лише від шкідників. 

Крім того, у якості свідка був допитаний чоловік, який нібито і був “браконєром”, якого виявив підсудний. Чоловік засвідчив, що на замовлення лісників здійснював санітарку обрубку гілля, проте ніяких незаконних дій не вчиняв і жодних штрафів не сплачував, про що нібито свідчать квитанції. З обвинуваченим він ніколи не спілкувався.

Вивчивши матеріали справи та заслухавши покази інших свідків у справі, суд виніс вирок, яким визнав підсудного винним у вчинені злочину, передбаченого статтею 197 Кримінального кодексу України, а саме порушення обов’язків щодо охорони майна. Покарання склало півтора роки позбавлення волі, втім від нього лісника звільнили у зв’язку із закінченням терміну давності притягнення до відповідальності за подібний злочин. 

Залиште відповідь