Суд оштрафував водія прикордонного загону з Вінничини, який за гроші обіцяв допомогти призовнику з виїздом
11.01.2023   //   88 Переглядів

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області визнав винним старшого лейтенанта, водія відділу організації оперативно-розшукової діяльності головного оперативно-розшукового відділу Могилів-Подільського прикордонного загону, який за 10500 доларів обіцяв посприяти призовнику у виїзді за кордон.

Про це йдеться у вироку суду від 5 січня.

Згідно з матеріалами справи, у червні 2022 року обвинувачений зустрівся з чоловіком аби обговорити продаж авто. Під час розмови останній розповів, що має намір виїхати з країни. Обвинувачений повідомив, що може йому у цьому посприяти, вплинувши на своїх колег-прикордонників. Вартість «послуги» оцінив у 10500 доларів.

Зокрема, обіцяв створити умови, за наявності яких останній мав би можливість безперешкодно перетнути державний кордон України поза межами пункту пропуску з України до Республіки Молдова через річку Дністер з можливістю подальшої легалізації перебування за межами України.

Того ж дня вказаний чоловік заявив на прикордонника до правоохоронних органів і його залучили до конфіденційного співробітництва.

Під час передачі частини хабара у сумі 5000 доларів посадовця затримали. На суді він визнав провину.

Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) та обрав покарання у вигляді штрафу в розмірі 93,5 тис. грн. Водночас обвинуваченому суд повернув заставу у сумі 208 тис. грн.

Залиште відповідь