Олександрійська міська рада відсудила у фірми херсонських ексдепутатів майже 548 тисяч 
11.01.2023   //   70 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської областя задовольнив позовну заяву Олександрійської міської ради, прийнявши рішення стягнути з ТОВ “Пересувна механізована колона №19” 547,7 тис грн заборгованості з орендної плати. Відповідне рішення було опубліковане в держреєстрі 10-го січня поточного року. 

Розглянувши матеріали справи суд встановив, що згідно рішення Олександрійської міської ради від 14 травня 202 року херсонській фірмі було надано в оренду земельну ділянку за адресою: м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграда, 14в, площею 0,75 га. Відповідна територія передавалась строком до 28-го березня 2027-го року для будівництва та обслуговування магазину непродовольчих товарів і адміністративних приміщень.

За місяць, 18 червня 2021 року сторони підписали відповідний договір оренди. При цьому за неповні два роки нормативна грошова оцінка земельної ділянки зросла з 5,67 до 6,24 млн грн. 

У позовній заяві міська рада вказує на те, що в порушення взятих на себе зобов`язань, ТОВ “Пересувна механізована колона №19” не сплачувала орендну плату за користування земельною ділянкою.  У зв`язку з цим виникла заборгованість зі сплати орендних платежів за період з 01 січня по 30 вересня 2022 року, що становить 547,7 тис грн.

Ще у квітні 2022-го міська рада звернулась до орендаря з претензією щодо затримок у сплаті орендної плати, однак відповіді так і не отримала. При цьому в судовому засіданні наведена вище заборгованість відповідачем не була спростована та будь-яких доказів її оплати до суду не було подано. 

Враховуючи це суд прийняв рішення – задовольнити позов Олександрійської міської ради та стягнути з ТОВ “Пересувна механізована колона №19” 547,7 тис грн заборгованості, а також 8,21 тис грн судового збору.

Бенефіціарами херсонського ТОВ “Пересувна механізована колона №19” є Геннадій та Владлен Гіріни. Обидва брати свого часу були депутатами Херсонської міської ради. Наразі підприємцям також належать ТОВ “Строй сити”, ТОВ ВКП “Домовіт. Дизайн-центр”, ТОВ “Югнефтетранс”, ТОВ “Канон-Н” та інші. 

Залиште відповідь