Черкаські енергетики без торгів віддають 40 мільйонів на пальне, привязавши ціну до курсу долара 
09.01.2023   //   292 Переглядів

29 грудня  Публічне акціонерне товариство “Черкасиобленерго” уклало договір на постачання палива на суму понад 43 млн гривень. Договір укладено без проведення конкурентної закупівлі із дніпропетровським дилером, який до цього вже мав договір з енергетиками на 14 млн гривень, укладений також без проведення аукціону.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. 

Дніпропетровське товариством ”Інтекс-інвест”, відповідно до умов договору, має поставити черкаським енергетикам до кінця року по 285 тисяч літрів бензину марок А-92 та А-95 та 227 тисяч літрів дизельного палива. Ціна відповідно становить 53, 54 та 56 гривень за літру.  Постачання має відбуватися по талонам на АЗС постачальника. Разом з тим опублікований договір не міститься переліку цих АЗС. 

Крім того, згідно умов договору, ціна на товар може бути переглянута пропорційно до зростання курсу долара і відповідно зростатиме теж. 

Наприкінці листопада минулого року ”Черкасиобленерго” вже укладало угоду на постачання пального з цим же дилером. Тоді ціна договору становила 14,6 млн гривень. 

Власником компанії ”Інтекс-інвест” є Антон Посилаєв з Дніпропетровщини. Він також є і директором підприємства. Всього у активі компанії понад 6 тисяч угод з розпорядниками публічних коштів на постачання пального, вартістю понад 1 млрд гривень. Серед найбільших “клієнтів” компанії саме обленерго з Вінниці, Чернігова, Сум. 

Зазначимо, що для участі у конкурентних закупівлях компанія подавала партнерські договора з “Приватною паливною компанією”, що входить до бізнес-імперії олігарха Ігоря Коломойського і є частиною його бізнесу з продажу пального. 

ПАТ “Черкасиобленерго” де-юре контролюється Фондом державного майна України, що володіє мажоритарним пакетом акцій монополіста та призначає його менеджмент. На сьогодні керівником товариства є Олег Самчук. 

Залиште відповідь