Кропивницька міськрада через суд підвищила плату за землю під супермаркетом “АТБ”
06.01.2023   //   59 Переглядів

Кропивницька міська рада продовжує судитись з орендаторами комунальної землі. Цього разу Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов ради до ТОВ “АТБ-Торгстрой”. Відповідним рішенням до договору оренди землі, підписаного між сторонами, буде внесено інформацію про нову нормативну грошову оцінку земельної ділянки – 6,95 млн грн та щомісячної орендної плати – 17,39 тис грн. Документ було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 3-го січня. 

Відповідно до матеріалів справи, 2 лютого 2006-го року сторони підписали між собою укладено договір оренди земельної ділянки, для будівництва та послідуючого комерційного використання супермаркету, яка знаходиться на перехресті вулиці    Героїв    Сталінграда (наразі вул. Академіка Тамма)    та    проспекту    Правди  (наразі вул. Євгена Тельнова)   в    місті   Кіровограді (наразі Кропивницький). Загальна площа орендованої землі – 3,35 тис м2, яку оцінили в 1,57 млн грн. Строк дії згаданого договору – 10 років. 

В подальшому, з урахуванням рішення Господарського суду Кіровоградської області від 12 січня 2017 у справі № 912/1323/16, строк дії договору продовжили ще на 10 років до 2 лютого 2026 року.

При цьому орендна плата за користування ділянкою мала складати на період будівництва супермаркета – 262 грн на місяць та після введення об`єкта в експлуатацію – 13,13 тис грн на місяць.

У липні 2018-го року Кропивницькою міськрадою було прийнято рішення “Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Кропивницького Кіровоградської області”. З урахуванням нових обрахунків оцінка орендованої ТОВ “АТБ-Торгстрой” складає 6,95 млн грн, а щомісячна орендна плата – 17,39 тис грн. Власне ці показники міськ рада й вимагала внести до двостороннього договору оренди землі. 

Враховуючи надану інформацію та зібрану доказову базу Господарський суд Кіровоградської області прийняв рішення – задовольнити позов Кропивницької міської ради, та зобов’язати внести згадані зміни до договору.

Дніпровське ТОВ “АТБ-Торгстрой” входить до відомої фінансово-промислової групи “АТБ”, що належить Геннадію Буткевичу, Євгенію Єрмакову та Віктору Карачуну. Власне згадана трійця і є бенефіціарами ТОВ “АТБ-Торгстрой”, офіційними засновниками якого значаться ТОВ “Еліна”, ТОВ “АТБ-Інвест” та кіпрське “Вег холдінгс лімітед”.

Залиште відповідь