Вараська міськрада під свята замовила ремонт “бомбосховища”, одразу продовживши його виконання на рік
04.01.2023   //   70 Переглядів

Департамент житлово-комунального господарства, майна та будівництва виконавчого комітету Вараської міської ради замовив поточний ремонт підвального приміщення будівлі гімназії в селі Стара Рафалівка. У підсумку приміщення має бути придатним для розміщення там найпростішого укриття. Контракт з ТОВ “Варашрембуд” вартістю 995 тисяч гривень міськрада підписала 27-го грудня, однак прозвітувала про це вже 2-го січня 2023-го року. 

Прикметно, що першочергово виконати замовлення підрядник мав усього за 5 днів, до 31-го грудня включно. Однак вже 29-го грудня сторони підписали додаткову угоду, якою продовжили строк дії договору та термін виконання зобов’язань на рік, до 31-го грудня 2023-го року. 

Техзавдання, дефектний акт чи детальний кошторис у договорі відсутні. Та все ж постатейно розписана договірна ціна. Зокрема  на заробітну плату працівників підяник планує витрати 234,79 тис грн, на податки 49,75 тисяч, а запланований чистий прибуток фірми складе 24,74 тисячі гривень. 

Підрядник, ТОВ “Варашрембуд”, відносно нова фірма, зареєстрована у квітні 2021-го року. За два роки роботи встигла підписати вже 66 договорів з “бюджетниками” на 11,27 мільйонів гривень. Власник – місцевий підприємець Сергій Холондович, якому також належить ТОВ “Західатомбудмонтаж”. У 2015-му балотувався до Вараської міської ради від “Європейської партії України”. 

Волинське видання “Сила правди” минулоріч писало про потенційну змову ТОВ “Варашрембуд” та ФОПа Пявки Ігоря Івановича на закупівлі вікон для Колківського центру професійної освіти. 

Залиште відповідь