У Черкасах купили та оплатили коштовний томограф, він має запрацювати “на осінь”
04.01.2023   //   56 Переглядів

28 грудня Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка перерахувала на рахунок товариства “Салюс” 25,5 млн гривень за комп’ютерний томограф.

Відповідна інформація міститься на порталі “Є-дата”.

Томограф придбано після проведення відповідної процедури закупівлі, участь у якій взяв лише один учасник, що запропонував апарат Anatom Precision з комплектом периферійного обладнання.  За результатом аукціону вартість апарату склала 30 млн гривень, втім згодом ціну зменшили до 25,5 млн гривень, “відкинувши” податок на додану вартість. Саме цю суму і отримав постачальник наприкінці грудня.
У коментарі директор медичного закладу Євген Свириденко розповів, що апарат на сьогодні зберігається у постачальника, бо заклад поки не має відповідного приміщення для його встановлення. Ремонтні роботи лише плануються, на сьогодні йде замовлення виготовлення проектно-кошторисної документації. Томограф планують встановити у 4-тій міській поліклініці на території заводу “Фотоприлад” протягом наступних дев’яти місяців. Втім, можливо встановлення відбудеться раніше

  • Я дав завдання інженерам завершити роботи до липня-серпня, бо попередньо план був 9 місяців. Відповідне обладнання потребує відповідного приміщення, яке є у поліклініці на території заводу “Фотоприлад” – зазначив Свириденко.

Також директор діагностичного центру розповів, що огляд на апараті буде безкоштовним для всіх, хто матиме відповідне направлення від лікаря. 

Постачальник товару – чернігівське підприємство “Салюс”, в активі якого 80 угод з розпорядниками публічних коштів. Договір із черкаською лікарнею “найкоштовніший” у активі чернігівчан і єдиний на постачання саме комп’ютерних томографів. 

У 2019 році Черкаська міська рада придбала коштовний рентген апарат за понад 6 млн гривень, але він більше року простояв у фойє лікарні, де мав бути встановлений через відсутність ремонту у приміщенні. 

Залиште відповідь