Суд зобов’язав фірму виплатити 2,5 мільйона за землю у Запоріжжі
04.01.2023   //   56 Переглядів

Суд задовольнив позов про стягнення 2,5 мільйона гривень з фірми, яка майже 3 роки не платила орендну плату за ділянку на Великому Лузі.

Про це пише «Запорізький центр розслідувань».

8 грудня, Господарський суд задовольнив позов прокурора про стягнення 2,5 мільйона з фірми “Глобал 2018” на користь міського бюджету. Орендар майже 3 роки не платив за користування землею.

Мова йде про ділянку 4,5 гектари за адресою Ленська, 34. Це територія між зупинкою громадського транспорту “На вимогу” та госпіталем для ветеранів війни “Великий луг”.

Ця ділянка перебуває в оренді “Глобал 2018″ ще з 2020 року, але фірма не уклала договір на землю. У результаті до міського бюджету не надійшло понад 2,5 мільйони гривень орендної плати. А тому представники прокуратури звернулися до суду. Разом з тим, відповідач на засідання не з’являвся і лише надсилав клопотання з проханням відкласти розгляд до мирних часів.

Так, у серпні 2022-го, фірма надсилала клопотання про відкладення розгляду справи до дати припинення воєнного стану на території України. Однак, прокурор надав заперечення, зазначивши, що на території міста бойові дії не ведуться. Пізніше, на початку грудня, відповідач ще раз подав клопотання посилаючись на те, що наразі у передмісті Запоріжжя тривають бойові дії, а також щоденно відключають світло і це позбавляє можливості долучитися до розгляду справи. Суд залишив ці клопотання без задоволення.

Надалі суддя дійшов висновків, що фірма “Глобал 2018” не виконала своїх зобов’язань, а саме не вклала договір оренди впродовж 4 місяців, після отримання землі. Цей пункт зазначався в рішенні міськради і був обов’язковим. Відтак, орендар не вніс відомості до Державного реєстру майна і не сплачував гроші за користування ділянкою. А отже повинен заплатити 2,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, що на ділянці раніше був розташований дитячий табір «Веселка». Від табору залишилося майно, яке згодом і викупила фірма “Глобал 2018”. Це приміщення гуртожитків, медпункту, спальних корпусів, їдалень тощо. І саме під це нерухоме майно відповідач отримав землю.

Наразі, фірма “Глобал 2018” належить Антону Колесніку. Однак, на момент отримання землі і до жовтня 2021-го, вона знаходилася у власності Наталії Бакуменко. Раніше жінка була засновником фірми “Ресурс Компані”, яка отримала ділянку на Бородинському під будівництво каскаду будинків “Comfort City”.

 

Залиште відповідь