“Кіровоградський облавтодор” відсудив у фірми аграріїв понад 2 мільйона за непоставлений асфальтобетон
02.01.2023   //   73 Переглядів

Розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом Дочірнього підприємства “Кіровоградський облавтодор” ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” до ТОВ “Акваліон”, Господарський суд Кіровоградської області прийняв рішення – задовольнити позов автодорожників. Відповідно до оприлюдненого 30-го грудня 2022-го року документу, “Аквілон” має сплатити на користь “облавтодору” 2,12 мільйона гривень. 

Як вдалось з’ясувати 4 березня 2020-го року між ДП “Кіровоградський облавтодор” і ТОВ “Акваліон” було укладено Договори надання послуг №179, 180, 181. За умовами контрактів приватники зобов`язувались передати дорожниками 10 тисяч тонн асфальтобетону. Загальна вартість підписаних договорів на той момент складала 15 мільйонів гривень.

Весь цей час “Акваліон” поставляв замовлений товар, однак у недостатній кількості, що призвело до накопичення заборгованості на суму 1,55 млн грн, що підтверджується актом зарахування зустрічних однорідних вимог від 01 липня 2021 року. 

Через рік, у червні 2022-го, з метою досудового врегулювання спору позивачем на адресу відповідача була направлена претензія з вимогою сплати заборгованість. Однак вона була залишена без відповіді та реагування.

З огляду на те, що  “Акваліон” так і погасив заборгованість, “Кіровоградський облавтодор” звернувся до суду у якому просив стягнути з відповідача на свою користь не лише 1,55 млн грн основного боргу, а й 487,72 тис грн інфляційних збитків та 88,45 тис грн 3% річних.

Дослідивши всі обставини та докази суд визнав позовні вимоги “Кіровоградського облавтодору” законними та підтвердженими матеріалами справи. Як наслідок – позов автодорожників задоволено, а ТОВ “Акваліон” має сплатити 2,12 мільйона гривень боргу. 

За даними держреєстру власниками зареєстрованого у Кропивницькому ТОВ “Акваліон” є Максим Стретікоз, якому також належить ТОВ “Лікорія плюс”,що продає зернові, а також Петро Доценко, що є власником ТОВ “Агрикорд” з такою ж спеціалізацією.

Дочірнє підприємство “Кіровоградський облавтодор” ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” з травня 2021-го року очолює колишній адвокат Ігор Ісаєнко

Залиште відповідь