АМКУ запідозрив одеську фірму в систематичних змовах на торгах
02.01.2023   //   63 Переглядів

Антимонопольний комітет досліджує справу про систематичні протизаконні узгоджені дії двох компаній під час участі в тендерах.

Про це пише «Антикорупційний вимір».

Мова йде про фірму ТОВ «Інвіт Груп» з Одеси та київську ТОВ «Гранфінресурс». Як з’ясувала журналістка «Антикорупційного виміру» обидві фірми регулярно “гралися в конкурентів” та торгах Укрзалізниці.

Наприкінці грудня 2022 року пресслужба Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України повідомила, що відомство оштрафувало три компанії за неподання інформації. Мова йшла про компанії ТОВ «Інвіт Груп», ТОВ «Гранфінресурс» та ТОВ «Миколаїв-Вугілля». Кожна з цих фірм має сплатити до бюджету по 34 000 грн за те, що відмовилася надавати інформацію, яку АМКУ в неї вимагав в рамках справ про антиконкурентні узгоджені дії цих фірм під час участі у публічних закупівлях.

Ми з’ясували, що Адміністративною колегією АМКУ розглядаються справи відносно ТОВ «Гранфінресурс» та ТОВ «Інвіт Груп», які разом систематично брали участь в тендерах Укрзалізниці. Здебільшого фірми “гралися в конкурентів” під час участі в тендерах саме Одеської філії УЗ.

Зауважимо, що згідно з даними аналітичної платформи YouControl, власником і директором ТОВ «Гранфінресурс» є Ілля Тітовець з Донецьку. Власницею та директоркою «Інвіт Груп» є Ольга Хамідулліна.

Загалом нам вдалося знайти 20 випадків, коли компанії вдвох брали участь в закупівлях. Кожного разу переможцем в торгах ставала «Інвіт Груп» Ольги Хамідулліної. Ми звернули увагу на те, що здебільшого фірма Тітовця навіть не старалася виграти тендери. І мова не лише про ціни, які в Хамідулліної були нижчими. «Гранфінресурс» не переймався подачею повного переліку документів для участі в торгах. Зазвичай так роблять фірми, які фіктивно беруть участь в закупівлях.

Поки не відомо, яку саме закупівлю досліджує Антимонопольний комітет. Однак, судячи з діяльності двох вищезгаданих компаній, всі їхні спільні торги варті уваги правоохоронців.

Залиште відповідь