У Кличка за 70 мільйонів замовили реконструкцію дамб мулових полів Бортницької станції аерації 
01.01.2023   //   76 Переглядів

30 листопада 2022 року КП “Дирекція з капітального будівництва та реконструкції “Київбудреконструкція” уклало з ТОВ “Промін Буд Сервіс” договір на проведення реконструкції дамб мулових полів № 1 та № 2 Бортницької станції аерації за 69,99 млн грн.

Про це пише Альона Момот у виданні «Київвлада» з посиланням на «Прозорро».

ТОВ “Промін Буд Сервіс”, за умовами договору, до 20 грудня 2022 року повинно перевезти самоскидами з кар’єру в Бориспільському районі 132,33 тис. тон ґрунту на відстань 22,4 км для нарощення дамб та перемичок навколо мулових полів.

Вказана закупівля супроводжувалася вимогами її потенційних учасників усунути дискримінаційні умови тендеру. Зокрема, ТОВ “Нікопрогресбуд” зауважувало, що замовник не надав у складі тендерної документації інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики реконструкції, у тому числі плани, креслення, малюнки. На це в “Київбудреконструкції” формально відповіли, що ознайомитися з додатковими документами можна в їхньому офісі.

Ще одна компанія – ТОВ “Горбуд” – не погоджувалася з вимогою наявності у учасника торгів сертифікату на відповідність вимогам ДСТУ ІSО 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT) “Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування”. В ТОВ зазначали, що даний сертифікат не є обов’язковим для виконання будівельною компанією своєї статутної діяльності і просили продовжити строк подання тендерної пропозиції, щоб встигнути отримати цей сертифікат. Цю вимогу замовник відхилив, посилаючись на неможливість продовження терміну подачі пропозицій через закінчення бюджетного періоду.

В підсумку свої пропозиції у вказаному тендері, крім ТОВ “Промін Буд Сервіс”, подали дві компанії – ТОВ “Гарант Профі” та ТОВ “БК “Адамант”. В результаті “Промін Буд Сервіс” вдалося здобути перемогу з дуже символічним відривом від конкурентів: його пропозиція була вигідніша від запропонованої ТОВ “Гарант Профі” ціни всього на 32 копійки.

ТОВ “Гарант Профі” за сім років свого існування приймало участь лише у двох тендерах. Перший – нинішній, другий – тендер “Київбудреконструкції” на реконструкцію дамб мулових полів № 1 та № 2 БСА, який був оголошений у вересні 2022 року. В тій закупівлі ТОВ “Гарант Профі” та ТОВ “Промін Буд Сервіс” також створили вигляд конкуренції – запропонувавши ціни з різницею в 2 гривні. Проте ту закупівлю відмінили “через відсутність подальшої потреби” в ній.

Нинішній договір є четвертим, який “Київбудреконструкція” укладало на реконструкцію дамб мулових полів № 1 та № 2 БСА. Три попередні підряди дісталися одній компанії – ТОВ “Гарантбуд”. Перший договір (ціна – 508,08 млн гривень) було укладено в червні 2018 року, другий (ціна – 124,12 млн гривень) в грудні 2018 року, третій (ціна – 20,32 млн гривень) в грудні 2021 року. Останню угоду в липні 2022 року сторони розірвали через порушення підрядником календарного плану робіт, за виконані роботи йому сплатити лише 6,58 млн гривень.

Таким чином, з урахуванням нинішнього договору на реконструкцію дамб мулових полів № 1 та № 2 БСА, за останні майже п’ять років було укладено чотири договори на суму 722,53 млн гривень.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Промін Буд Сервіс” було зареєстровано у 2016 року у Києві. Статутний фонд компанії – 100 гривень. Засновник – Андрій Цвілєв, зареєстрований в окупованому Донецьку. Керівник – Олег Секретар.

За даними Clarity Project, ТОВ “Промін Буд Сервіс” бере участь у публічних закупівлях з 2018 року. За цей час підприємство уклало 95 договорів на суму 645,28 млн гривень (з урахуванням нинішнього).

БСА ПрАТ “АК “Київводоканал” – єдина в Києві очисна станція, що обслуговує не тільки столицю, а й населені пункти Київської області (Вишгород, Ірпінь, Вишневе, Бортничі, Гнідин, Щасливе, Чабани, Коцюбинське, Погреби, Новосілки, Гатне, Софіївську та Петропавлівську Борщагівку). Станція знаходиться на вул. Колекторній, 1 в Дарницькому районі Києва. Після обробки осад перекачується на мулові поля для подальшого сушіння в природних умовах.

Мулові поля БСА є комплексом інженерних споруд, куди осад зі стічних вод перекачується для подальшого сушіння в природних умовах. Знаходяться вони поблизу села Ревне Бориспільського району Київщини. Мулових полів у станції три, але робочими наразі є №1 і №2. Протягом останніх років час від часу звучать повідомлення про переповнення мулових полів. Ще в 2018 році в “Київводоканалі” повідомляли, що мулові поля займали 272 га, а при проектній потужності у 3 млн куб. там зберігалося юлизько 10 млн куб. мулу. Для уникнення аварій дамби полів потребують постійного нарощування, щоб забезпечити можливість відкачування туди стоків до кінця реконструкції самої БСА.

Залиште відповідь