Криворізький бюджет підгодовує бізнес-структури родини Льовочкіних
30.12.2022   //   241 Переглядів

21 грудня КП “Центр електронних послуг” Криворізької міської ради повідомило про намір підписати договір вартістю 6 млн. грн. із ТОВ «Транс інжиніринг груп» на поставку серверів для обробки та зберігання даних наявних та плануємих електронних міських сервісів.

Закупівля проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями».

ТОВ «Транс інжиніринг груп» було єдиним учасником торгів.

Фірма зареєстрована в Києві в 2012 році. Компанія працювала в сфері вантажних перевезень, а до 2016 року торгувала пальним. Власниця компанії Ірина Нізюлік також є співвласницею ще одної транспортної фірми ТОВ «Транс Евейл», а також була серед засновників та деякий час керівницею ТОВ «Веспен», що працює в сфері добування сирої нафти та сьогодні належить росіянину Андрію Вігелю. Розслідувачі з Сум з’ясували, що ТОВ «Веспен» розробляє газове родовище за 8 км на схід від міста Ромни Сумської області.

Розрахунковий рахунок ТОВ «Транс інжиніринг груп» відкритий в Публічному акціонерному товаристві Банк «Кліринговий Дім». Ця фінансова установа належить родині Льовочкіних. Сергій Льовочкін екс-голова Адміністрації президента Віктора Януковича та бізнес-партнер Дмитра Фірташа. Льовочкін один з керівників проросійської фракції ОПЗЖ у Верховній раді.

До вересня 2022 року ТОВ «Транс Інжиніринг Груп» взагалі не працювало на Прозорро. Сьогодні в активі компанії шість переможних закупівель загальною вартістю 44 млн. грн. На 35,4 млн. грн. з них придбали товарів криворізькі замовники – КП “Центр електронних послуг” Криворізької міської ради закупилося камерами відеоспостереження, а виконавчий комітет Криворізької міської ради закупив монітори для відеостіни

 

Залиште відповідь