Податкова відсудила у Тернопільського облавтодора 2,5 мільйона боргу
29.12.2022   //   53 Переглядів

Розглянувши позовну заяву Головного управління ДПС у Тернопільській області Господарський суд регіону прийняв рішення стягнути з Дочірнього підприємства “Тернопільський облавтодор” заборгованість по податку на додану вартість на суму 2,47 мільйона гривень. Відповідний документ було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Судом було встановлено, що згідно довідки про наявність податкового боргу, який підлягає стягненню у судовому порядку, станом на 27 квітня 2022 року “Тернопільський облавтодор” заборгував загалом 2,47 млн грн. В тому числі:

– податок на додану вартість із вироблених Україні товарів в сумі 2,466 млн грн 

– земельний податок з юридичних осіб 2,63 тис грн;

– земельний податок з юридичних осіб 246,19 грн;

– рентна плата за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення 2,38 тис грн.

Відповідна заборгованість виникла у зв`язку із несплатою самостійно узгоджених податкових зобов’язань за окремі періоди 2020 та 2021 року.

У свою чергу предстаники ДП “Тернопільський облавтодор” вказують на те, що сума податкового боргу є самостійно узгодженим податковим зобов`язанням підприємства. Простіше кажучи – визначне облавтодором. Однак  ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 25 вересня 2020 було відкрито провадження у справі про банкрутство підприємства. Цим же рішенням було внесено мораторій на розпорядження майном, тож будь які податкові зобов’язання можуть виконуватися лише по процедурі банкрутства.

Тим не менш Господарський суд вказує на те, що ухвалою від 13 вересня 2022 року було закрито провадження у справі про банкрутство. А отже уся заборгованість підприємства може бути стягнута в судовому порядку. Враховуючи це Господарський суд Тернопільської області прийняв рішення задовольнити позов податківців та стягнути з Дочірнього підприємства “Тернопільський облавтодор” ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України” борг у сумі 2,47 мільйона гривень.

Керівником “Тернопільського облавтодора” з серпня 2022-го року є Іван Бойковський, який до цього працював в Управлінні стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР НП України. До Бойковського облавтодор очолював Володимир Косяк.

 

Залиште відповідь