Криворізькі чиновники не встигають звітувати про закупівлі у спритного тендерного новачка  
29.12.2022   //   92 Переглядів

23 грудня виконавчий комітет Криворізької міської ради відзвітував про укладену угоду із ФОП Таран вартістю 3,6 млн. грн. На цю суму до кінця року підприємець поставить замовнику 30 генераторів.

Закупівля проведена без використання електронної системи Прозорро за процедурою «Українська Визвольна Війна».

Виконком замовив 30 штук дизельних генераторів 6,5/7 кВт вартістю 119 тис. грн. за кожен. Виробник генераторів в не зазначений. Не вказано для яких потреб придбано обладнання. Фінансується закупівля коштом місцевого бюджету. Поставити товар продавець має до 28 грудня.

ФОП Іван Таран зареєстровано в Дніпрі в січні 2020 року. Згідно довідки, яку підприємець подав на інший тендер, він уродженець Якутії, має донецьку прописку та паспорт, виданий Ворошиловським РВ УМВС у Донецьку. З січня 2020 року Іван Таран взятий на облік як внутрішньо-переміщена особа та проживає в Дніпрі. 

За даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Spending.gov.ua, підприємець, виконуючи заходи з територіальної оборони Кривого Рогу, на замовлення виконкому Криворізької міської ради вже продав:

  •      тепловізори, далекоміри та біноклі на суму 1,827 млн.
  •      металеві заготовки на суму 1,5 млн. грн.
  •      чохли для касок на суму 272 тис. грн.
  •      підсумок під аптечку на суму 165 тис. грн.

Інформація про закупівлі у підприємця на сайті Прозорро відрізняється від виплачених йому бюджетних коштів.

Також Таран володіє компанією ТОВ «Лагун трейд», яка зареєстрована в Запоріжжі і працює в сфері оптової торгівля відходами та брухтом. Засновником компанії зазначено партнерство з обмеженою відповідальністю «Ньюнет Лагун Ел Пі». Після 3 лютого 2022 року фірма прописалася у Кривому Розі в офісному приміщенні на проспекті Миру.

Згідно інформації з сайту spending.gov.ua, ТОВ «Лагун трейд» також спрацювала з виконкомом  Криворізької міської ради на загальну суму 6 млн. 960 тис. грн. Компанія поставила тактичні дощовики для територіальної оборони. В Прозорро за ці закупівлі криворізькі чиновники також досі не відзвітували

Зазначимо, що підприємець Таран ніколи не приймав участі в бюджетних закупівлях, але з початком вторгнення РФ в Україну вийшов працювати на Прозорро. За півроку прийняв участь у 14 закупівлях, та переміг в половині з них на суму 8,45 млн. грн. Всі переможні тендери Івана Тарана припали на Криворіжжя. 

 

Залиште відповідь