Кропивницька міськрада через суд в 11 разів збільшила орендну плату навколо місцевого ТРЦ 
29.12.2022   //   59 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області погодився з аргументами Кропивницької міської ради прийнявши рішення задовольнити позов останньої та внести зміни до договору оренди двох ділянок навколо ТРЦ “Копилка”. Відповідні зміни закріплюють нову нормативну грошову оцінку земельних ділянок та збільшують орендну плату до 19,4 тисяч гривень на місяць. 

Згідно опублікованих даних у лютому 2006-го року між Кропивницькою (тоді ще Кіровоградською) міською радою та ТОВ “Алма-Трейд” було укладено договір оренди земельної ділянки № 26. Загальна площа землі, яка переходила в користування фірми, складала 2,98 тис м2. Власне сама ділянка знаходилась навколо приміщення, в якому власники у підсумку побудували ТРЦ “Копилка”. Вартість оренди землі під самим ТРЦ міськрада через суд також нещодавно підвищила. 

Відповідно до умов згаданого договору до введення торгово-розважального центру в експлуатацію ТОВ “Алма-Трейд” мала сплачувати  226,62 грн на місяць, а після введення – 1,11 тис грн на місяць.

В 2015-му році між сторонами було підписано додаткову угоду, якою в договорі закріпили нову грошову оцінку земельної ділянки – 700,71 тис грн, та нову щомісячну орендну плату – 1,75 тис грн. Також в документі з’явилась інформація про присвоєння орендованим земельним ділянкам кадастрових номерів. 

За три роки,в 2018-му, Кропивницька міська рада затвердила технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Кропивницького. Відповідно до цього документу загальна оцінка згаданих вище земельних ділянок складала вже 7,76 млн грн. Тож постало питання підвищення розміру й орендно плати. З цим однак Кропивницька міськрада не поспішала, подавши до суду позов лише цьогоріч. До чинного договору оренди рада вимагала внести інформацію про останню оцінку орендованих земель та нову суму щомісячної плати – 19,4 тис грн за дві ділянки.

Врахувавши усі наявні докази та показання, Господарський суд Кіровоградської області прийняв рішення – позовні вимоги задовольнити повністю.

Кінцевим бенефіціаром ТОВ “Алма-трейд” є кропивницький підприємець Дмитро Кабешев, а в засновниках значаться Володимир Гайдук, Сергій Морозов та ТОВ “Денмарк”. Остання фірма наразі належить Дмитрові та Любові Кабешевим, ТОВ “ТРК Портал” , Володимиру Гайдуку і Олексію Мірошніченко, ексдепутату Кіровоградської обласної ради від партії “УКРОП”. До середини 2021-го року в числі співвласників ТОВ “Денмарк” також числився чинний депутат Кропивницької міської ради від “Слуг народу” та заступник міського голови Кропивницького Михайло Бєжан. 

 

Залиште відповідь