У Кривому Розі возити мерців-бомжів на суд-мед експертизу за 9 мільйонів буде фірма на чолі з директором-крадієм 
27.12.2022   //   637 Переглядів

23 грудня департамент розвитку інфраструктури міста Кривого Рогу (ДРІМ) повідомив про намір підписати договір із ТОВ «Спецавторесурс КР» вартістю 8,8 млн. грн.

Згідно інформації із закупівлі, компанія протягом 2023 року буде надавати місту послуги з доставки до Криворізького районного відділу «Дніпропетровське обласне бюро судово-медичної експертизи» тіл одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, осіб від поховання яких відмовилися рідні, знайдених, невпізнаних трупів, у разі відсутності родичів або осіб чи установ, які можуть взяти на себе доставку тіл.

Загалом чиновники планують знайти та перевезти 2 тисячі 360 таких тіл. Вартість транспортування одного трупа складає 3 тис. 730. грн. Наступна доставка тіл на цвинтар та їх поховання планується оплачувати окремо. Для обслуговування невідомих покійників буде працювати спеціальна диспетчерська служба та спеціальний автопарк.

Отримати замовлення компанії ТОВ «Спецавторесурс КР» допомогло створене 10 місяців тому ТОВ “Еталон-КР”, яке належить Надії Тесленко. Фірма та її власниця входять до пулу так званої “кладбіщенської мафії”, яка монополізувала ринок ритуальних послуг у місті та отримує всі підряди від ДРІМ.   

ТОВ «Спецавторесурс КР» засновано в вересні 2021 року Владиславом Гостєвим. Фірма прописана за адресою проживання свого власника в звичайній криворізькій багатоповерхівці. Компанія обрала діяльність в сфері організування поховань і надання суміжних послуг. Через два місяці нашвидкуруч створена фірма вже підписала свій перший контракт на 6,6 млн. грн. із департаментом розвитку інфраструктури, який очолює Іван Карий, на транспортування до суд-мед експерта невідомих покійників у кількості 2 360 тіл.

Ця закупівля потрапила під фінмониторинг. Але аудитори під час перевірки виявили в ній лише незначні порушення про що вони і склали висновок. Зауважимо, що в документації до тендеру 2021 року практично всі трудові книжки, починаючи з директора та закінчуючи співробітниками ТОВ «Спецавторесурс КР», є зовсім новенькими. Робота в транспортно-ритуальній компанії стала для 11 з 13 людей першою в житті.

З серпня 2022 року компанію очолив 20-річний випускник професійно-технічного училища Максим Сопат, який, згідно інформації з документації до цьогорічного тендеру, прийнятий на роботу в червні 2022 року. Цікаво, що склад компанії за рік оновився повністю – від директора до диспетчерів та водіїв. До того ж, згідно довідки про працівників, майже всі «новенькі» мають стаж роботи у ТОВ «Спецавторесурс КР» по 11 місяців.

Новий керівник ТОВ «Спецавторесурс КР» Максим Сопат у 2020 році, будучі тоді ще неповнолітнім,  потрапив на очі правоохоронцям коли розпивав на вулиці алкогольні напої. Через погано зібрані докази адміністративного правопорушення, суд хлопця виправдав і провадження було закрито.

А от вже через рік, 31 грудня 2021 року, з квартири свого знайомого він викрав телефон та ніж. І хоча обкрадений знайомий цивільного позову не подавав, уникнути покарання у кримінальному провадженні за № 12022046730000011 від 07.01.2022 року не вдалося. Суд визнав хлопця винним у скоєнні кримінального проступку та призначив йому покарання у виді безоплатних суспільно корисних робіт на строк 100 годин. Які саме громадські роботи мав виконувати невдаха-крадій, мали визначити органи місцевого самоврядування. Судові рішення та вирок наразі видалені з відкритого судового реєстру, але вони лишилися в базі YouControl.

 

Залиште відповідь