Дві громади Дніпропетровщини до кінця року заплатять київському підряднику за оцінку землеустрою 8 мільйонів 
23.12.2022   //   283 Переглядів

22 грудня Новопільська сільська рада підписала угоду вартістю 2,7 млн грн. із Інститутом землекористування НААН України щодо розробки технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.

Закупівля проведена без використання електронної системи Прозорро.

Згідно договору, голова Новопільської сільської ради Олександр Бондаренко замовив виконавцю Інституту землекористування Національної Академії аграрних наук України підготовчі роботи з розробки технічної документації з нормативної грошової оцінки земель Новопільської сільської територіальної громади в юридичних межах громади. Джерело фінансування – місцевий бюджет.

Пріоритетність цих робіт підтверджено наказом Криворізької районної військової адміністрації Дніпропетровської області.Термін виконання робіт – до кінця 2022 року. Підстава – рішення сесії Новопільської сільської ради від 18 листопада 2022 року за №1771

Підрядника замовник визначив та обрав сам. Ціна на послугу договірна.

Інститут землекористування НААН України є державною установою. Він існує більше 27 років. Очолює організацію Йосип Дорош. З 2003 по 2016 рік він очолював ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», який тоді мав назву ДП «Київський інститут землеустрою». Саме ця установа під керівництвом Дороша та за його підписом допомогла Віктору Януковичу отримати задешево землю під резиденцію в урочищі Межигір’я та суттєво занизила її вартість. Активісти також звинувачували родину держпосадовця Дороша у тому, що та живе не по коштах.

У грудні 2015 року було відкрито кримінальне провадження № 12015100090011970. Прокуратура звинувачувала директора держпідприємства Дороша у зловживанні службовим становищем з метою особистого незаконного матеріального збагачення, його підозрювали у підробці документів для отримання компенсацій, винагород та премій. У 2021 році Святошинський райсуд міста Києва виправдав Йосипа Дороша.

Додамо, що нормативну оцінку землі напряму Інституту землекористування НААН України в листопаді замовила і Глеюватська сільська рада. Ця громада на Дніпропетровщині заплатить установі Дороша 5,35 млн. грн.

Залиште відповідь