Комунальні схематозники Дніпра оформили 65 мільйонів на прибирання вулиць заднім числом
22.12.2022   //   107 Переглядів

19 грудня департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради відзвітував про витрачені влітку 65 млн. грн. на послуги благоустрою.

Закупівля послуг з утримання автошляхів міста та ліквідації стихійних сміттєзвалищ була проведена без використання електронної системи Прозорро. Угода укладена із ТОВ «МД Груп компані». Договір з підрядником підписав виконуючий обов’язки директора департаменту Олексій Самілика.

Згідно опублікованого договору, в період з 23 червня по 22 серпня 2022 року працівники та техніка ТОВ «МД Груп компані» підмітали автошляхи, доріжки в зелених зонах міста, прибирали сміття на узбіччі доріг, на бульварах та у скверах, очищали дороги від грязі вручну, звільняли урни від сміття, оглядали мости та підмостову зону, поливали вулиці та мили металеву огорожу, надавали послуги 1096 біотуалетів та чотири рази міняли прапор. За даними угоди, за два місяці було зібрано та утилізовано 15 437,9 тонн сміття.

За цю роботу ТОВ «МД Груп компані» отримало від департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради 65 млн. 860 тис. 465 грн. 67 коп. Левова частка коштів – більше 50 млн. грн., пішли на оплату експлуатації машин та механізмів.

ТОВ «МД Груп компані» зареєстровано в березні 2021 року. За півтора року роботи фірма має підписаних угод на 615 млн. грн. Головний замовник послуг – департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради під керівництвом Михайла Лисенко. Підряди на прибирання вулиць та ліквідацію сміттєзвалищ компанія ділить із одіозним ТОВ «Екологія-Д» з орбіти братів Дубинських.

Директором та власником ТОВ «МД Груп компані» вказаний Анатолій Клячин. Він також працює як ФОП в сфері організування інших видів відпочинку та розваг.  

Як з’ясували журналісти сайту Наші гроші. Регіон, ТОВ «МД Груп компані» не має власного автопарку спецтехніки. Всі  машини та механізми компанія орендує у створеного рік тому ТОВ «Констамоніт», власником якого є Євген Веріго.

Це той самий Веріго, який в 2016 році значився директором ТОВ «Северок 99» та вносив неправдиві дані в акти виконаних робіт «щодо обсягу та вартості виконаних послуг із роботи КрАЗу-самоскиду у продовж 260 машино годин та автомобілю до 5 тон упродовж 59,5 машино годин». Як зазначено в матеріалах судової справи, неправдиві документи  підрядника не були підтверджені жодними подорожніми листами та бухгалтерських документами. Проте представник постраждалої сторони директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайло Лисенко особисто звернувся до суду із заявою про закриття кримінального провадження № 42017040000001340 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.10.2017 року, а суддя радо задовольнив це прохання. Згодом Лисенко став заступником міського голови Дніпра Бориса Філатова, а Євген Веріго продовжує працювати в сфері благоустрою, але тепер вже як «прокладка».

Детально про схему за якою приватна фірма ТОВ «Северок 99» отримала карт-бланш на всі роботи з благоустрою в Дніпрі, можна почитати в розслідуванні сайту Бюро.ua.  

Залиште відповідь