Утримання державних доріг на Черкащині в наступному році може вирости в двічі до 680 мільйонів, по 2,6 мільйона за кілометр
20.12.2022   //   53 Переглядів

Служба автомобільних доріг у Черкаській області оголосила два тендери на суму в 680 млн грн на утримання доріг загального користування державного значення та штучних споруд на них у Черкаській області протягом наступного року.

Аукціони мають відбутися 27 грудня.

Перший тендер на 326 мільйонів гривень передбачає утримання 126 кілометрів ділянок доріг:  Н-02 /М-06/ — Кременець — Біла Церква — Ржищів — Канів — Софіївка, Р-09 Миронівка — Канів, Р-10 /Р-09/ – Черкаси  — Чигирин — Кременчук, Т-24-03 Орадівка — Христинівка — Жашків — Корсунь-Шевченківський — Мошни.

Другий тендер на 354 мільйони – за 134 кілометри наступних ділянок: Р-10 /Р-09/ – Черкаси  — Чигирин — Кременчук, під’їзд до с. Суботів, Т-24-02 Суботів — Медведівка — Кам’янка, Т-12-17 Олександрівка — Бурякове — /Р-10.

Таким чином середня вартість одного кілометра утримання дороги – 2,6 млн грн.

Техзавдання передбачає засипання ям та промоїн, очищення узбіччя, прибирання сміття, ліквідація вибоїн, встановлення і заміна знаків, нанесення розмітки, обслуговування освітлення, утримання мостів та зимове утримання і прибирання доріг.

Зазначимо, що це не перша спроба дорожників провести такі тендери, однак у жовтні торги не відбулися. Тоді замовники відхилили пропозиції учасників – дорожніх гігантів РОСТДОРСТРОЙ та ДС ПРОМ ГРУП.

Окрім того, у квітні дорожники намагалися провести цю закупівлю на утримання доріг одним тендером за 319 млн грн. Але відмінили її через вторгнення росіян.

У вересні ж минулого року тендер на утримання доріг виграло товариство «АВТОСТРАДА» за 358 млн грн. 

Залиште відповідь