У коштовний ремонт чернівецької магістралі вкатають ще 40 мільйонів
20.12.2022   //   52 Переглядів

16 грудня Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради повідомив про коригування проєкту реконструкції вулиці Хотинської та укладання відповідної угоди з підприємством ПБС. Угода укладена без проведення конкурентної закупівлі, а її вартість склала  трохи більше 41 млн гривень.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.  

Реконструкція вулиці Хотинської розпочалася наприкінці 2020 року, коли відповідний договір був укладений з товариством ПБС за результатом проведених відкритих торгів. Вартість початкової угоди склала 206 млн гривень, а її проводив департамент житлово-комунального комплексу, “правонаступником” якого згодом став департамент інфраструктури та благоустрою. Роботи планувалися завершити до 1 серпня 2021 року. Разом з тим до договору після його укладання неодноразово вносилися зміни, якими пролонговувався термін його виконання. Останніми змінами до договору було передбачено завершення робіт до 1 вересня 2022 року. Але після 1 вересня у системі “Прозорро” відсутня інформація про актуальну дату завершення дії договору. Відповідно до інформації порталу Spending.gov.ua, чернівецькі чиновники вже перерахували понад 200 млн гривень за виконання відповідної угоди. 

У системі не опубліковано нову угоду, а лише повідомлено про її укладання. Відповідно відсутня інформація про об’єми запланованих робіт та вартість матеріалів, які будуть використовуватися для їх виконання. Завершитися нові роботи мають до 1 травня наступного року. 

На початку поточного року місцеві чернівецькі ЗМІ повідомляли, що ініціатором продовження термінів робіт став сам підрядник. Він виявив потребу у додаткових роботах, які на той момент мали “підвищити” вартість проєкту на 12 млн гривень. 

Компанія підрядник ПБС зареєстрована у Івано-Франківську та належить оточенню  екс-нардеп з Франківщини Олександр Шевченку, пов’язаного бізнесом через ТРК «Буковель» з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Компанія є одним із лідерів дорожнього ринку регіону та країни в цілому, концентруючи свої підряди переважно саме на Західній Україні. 

Вулиця Хотинська є однією з ключових дорожніх магістралей Чернівців та елементом об’їзної дороги міста. На ній знаходиться низка комерційної нерухомості великих торговельних мереж, зокрема і “Епіцентру та “Ашану”. 

Залиште відповідь